PREVARA

Kužka bi podarili za 150 evrov

Upokojenka s Primorskega je zasledila oglas, v katerem so podarjali psa pomeranca, a je še zadnji hip odstopila od namere, da ga posvoji.
Fotografija: Mojca Orel se je na prvi pogled zaljubila v pomerančka na fotografiji, a se mu je po globokem premisleku odpovedala.
Odpri galerijo
Mojca Orel se je na prvi pogled zaljubila v pomerančka na fotografiji, a se mu je po globokem premisleku odpovedala.

KOPER – V današnjem svetu tehnologije in vseh mogočih internetnih in računalniških prevar je težko ločiti zrnje od plev, posebno če se pogovarjaš z ljudmi onkraj meje. Da se nekaj ne zdi čisto prav, je tako še pravočasno posumila tudi Mojca Orel s Primorskega, ki je zasledila oglas, v katerem so podarjali kužka.
»Nisem prepričana, ali gre za prevaro, a na to me napeljujeta dve stvari. Prva je, da me je na spornost plačila prek Western Uniona opozoril prijazni uslužbenec Ljubljanske banke v Kopru Denis Sauron, za kar se mu iz srca zahvaljujem, drugo pa je, da mi je lastnica kužka začela pisati o neki cerkveni organizaciji,« pripoveduje upokojenka.

Letalski prevoz in zavarovanje

Orlova je namreč v enem od oglasnikov naletela na oglas, v katerem je lastnica prek posrednika podarjala leto dni starega psa pasme pomeranec. »Prav zaljubila sem se v kužka, na prvi pogled. Takoj sem stopila v stik z osebo, navedeno v oglasu, in začele so se priprave, da mi ga pošljejo. Psa bi mi namreč morali pripeljati iz Belgije, zato je bil edini mogoči transport v zabojniku z letalom,« pripoveduje Primorka v pokoju.
Plačati bi morala za letalski prevoz in zavarovanje za kužka, vse skupaj okoli 150 evrov, pri čemer so ji zagotovili, da naj bi denar za zavarovanje dobila nazaj, še dodaja Orlova. Odločena, da bo zadeve čim prej uredila in s kužkom že praznovala praznike, je odšla na banko in hotela nakazati denar, ko jo je uslužbenec opozoril na morebitne pasti, ki se skrivajo za plačili na račun Western Uniona.

Krščanska pridigarja

»Povedal mi je, da lahko ta denar dvigne kdor koli, ker na plačilnem računu ni navedeno nobeno ime, in mi svetoval, naj mi lastniki pošljejo drug račun,« pojasnjuje Orlova. Sledila so dopisovanja po e-pošti, v katerem jih je prosila za drug bančni račun, kamor bi nakazala denar za stroške prevoza, a so se izgovarjali.
Iz e-pošte Rozin Line je nato prišlo sporočilo v smislu, da naj bo prepričana, da če bo plačala prevoz, bo kuža zagotovo prispel na njen naslov. »Mož in jaz sva krščanska pridigarja več kot 15 let in nikakor ne bi prevarala mame, kot ste vi. Izvedite plačilo in kuža bo še danes pri vas,« jo je po e-pošti nagovarjala Rozin Line. »Žal se moram odpovedati kužku Tessyju. V Sloveniji imamo slabe izkušnje s plačili prek Western Uninona. Denar gre na račun nekoga, kužka pa ni. Zato odpovedujem, čeprav mi je težko pri srcu,« je »naročilo« stornirala Orlova. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije