NAJBOLJ ISKANI

Končal življenje begunca, policiji se je predal kar sam

Gre za 37-letnega iskanega moškega, je sporočila policija.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

»Uspešno je bilo zaključeno iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo kampanjo najbolj iskanih evropskih ubežnikov, ki sta jo konec letošnjega septembra zagnala Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST),« je sporočila policija. Gre za 37-letnega iskanega moškega, ki se je konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni.

Kampanja dosega pomembne uspehe z objavo iskanih oseb na spletni strani eumostwanted.eu, tako zaradi neposrednih prijetij kot tudi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij, pri vsaki taki kampanji pa se tudi več ubežnikov samih preda zaradi prevelikega pritiska nanje, pojasnjujejo policisti.

Slovenska policija je v kampanjo vključila tri iskane osebe, en ubežnik, iskan zaradi prestajanja kazni zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je že na prestajanju kazni. »Kakršne koli podatke o iskanih osebah lahko slovenski policiji posredujete na anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa tudi na elektronski naslov skupine za ciljno iskanje oseb fast@policija.si,« še pišejo v poročilu. Iskane osebe slovenska policija objavlja na svoji spletni strani, v razdelku Iskane osebe. 

Na spletni strani najbolj iskanih v EU sta trenutno dva Slovenca: Radomir Cvijanović, znan iz zgodbe o ropanju sefov SKB banke, in Mladen Samardžija, povezan s posli z drogo, bil pa naj bi bil tudi člana Kavaškega klana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije