IZTEKA SE ROK

Kdo bo nasledil Dominiko? Predsednik vlade ima čas samo še do ...

Izteka se rok, do katerega mora Robert Golob poslati v DZ ime kandidata za novega ministra ali pa sporočiti, kdo bo resor vodil začasno.
Fotografija: Robert Golob in Dominika Švarc Pipan. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Robert Golob in Dominika Švarc Pipan. FOTO: S. N.

Prihodnji teden bodo delo državnega zbora zaznamovale zdravstvene teme, saj se obetajo kar tri seje odbora za zdravstvo na isti dan, pa tudi iskanje pravosodnega ministra. Izteče se namreč rok, do katerega mora premier Robert Golob poslati v DZ ime kandidata za novega ministra ali pa sporočiti, kdo bo resor vodil začasno.

image_alt
Obtožbe za slovo ministrice Švarc Pipan

Premier Golob mora po odstopu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan do ponedeljka, ko se izteče rok, bodisi v DZ poslati ime kandidata za novega ministra bodisi sporočiti, da bo vodenje ministrstva začasno prevzel sam ali bo to nalogo poveril komu od ministrov. Po pričakovanjih bo o kandidatih v ponedeljek govoril še s SD, ob uspešnih pogovorih pa bi lahko še isti dan v DZ poslal ime kandidatke oz. kandidata.

image_alt
Še zadnjič na seji vlade, potem nadomestilo, še prej razkritje dela poročila o nakupu stavbe na Litijski

Če kandidata za ministra ne najdejo pravočasno, pa so se s koalicijsko SD, v katere kvoto sodi ministrstvo za pravosodje, sicer dogovorili, da bo začasno vodenje ministrstva prevzel predsednik vlade sam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije