PONOS IN GLOBOKO SPOŠTOVANJE

Kakšna čast za Primoža, to mu pripravljajo domači

»S solzami sreče v očeh ti iskreno čestitamo, naš olimpijski prvak,« so se Primožu Rogliču poklonili v domači občini.
Fotografija: Pa jo ima: Primož je ponosno pokazal zlato olimpijsko medaljo. FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
Pa jo ima: Primož je ponosno pokazal zlato olimpijsko medaljo. FOTO: Christian Hartmann, Reuters

V jutranjih urah je Slovenija stiskala pesti za Primoža Rogliča, da bi si tudi on na olimpijskih igrah, kot pred dnevi Tadej Pogačar, okoli vratu obesil medaljo. V velikem slogu mu je to uspelo, konkurenco je ugnal za več kot minuto in postal olimpijski prvak. Slovenija je navdušena, še posebej pa so veseli v Zagorju, od koder je Primož doma in kjer sta danes zanj navijala mama Anita in oče Polde Roglič. S sokrajani sta dirko spremljala na velikem platnu na zagorski ploščadi, kjer so tekle solze sreče.

image_alt
Primož Roglič je olimpijski prvak!


Primožu je čestitko poslal tudi župan Matjaž Švagan, ki je v brzojavko zapisal:
»Dragi Primož! Ure in ure  odrekanja, nečloveških naporov ob treningih in tekmah, poškodbe in solze razočaranja. Vse to je pozabljeno v trenutku, ko si na noge dvignil cel svet, še posebej svoje Zagorje. S tabo in zate smo dihali, stiskali pesti, navijali. Naš glas je šel zate vse do Tokia. S solzami sreče v očeh ti iskreno čestitamo, naš olimpijski prvak! S ponosom in globokim spoštovanjem!« 


Kip v čast Primožu


Mama in oče Roglič sta z ostalimi Zagorjani navijala za sina. FOTO: Jure Banfi
Mama in oče Roglič sta z ostalimi Zagorjani navijala za sina. FOTO: Jure Banfi
Rajanje na mestni ploščadi se še nadaljuje, so sporočili iz občine Zagorje ob Savi. V zlato barvo je že odeta Primoževa podoba v mestnem rondoju, kisovška družba je že izdelala velike zlate olimpijske medalje, ki bodo poleg zastav in Stoklasove silhuete krasile mesto.

image_alt
Zaradi zlata Rogliča tečejo solze: Samo najboljši se znajo pobrati po seriji smole


Župan je napovedal tudi gradnjo kipa, ki ga bi v čast Rogle postavili v Zagorju, prav tako bodo Pošti Slovenije predlagali izdajo posebne spominske znamke. Poleg v zlato obarvanega mestnega rondoja se bo po Primožu Rogliču imenovala tudi najdaljša kolesarska pot v tem delu Slovenije, za katero je že objavljen razpis. Trasa med Zagorjem in Orehovico bo namreč dolga skoraj 10 kilometrov.

V občini se tudi že pripravljajo na sprejem zlatega olimpijca v domačem kraju, ki ga bodo organizirali takoj, ko bo to mogoče.

​​
image_alt
Naježila se vam bo koža: to so besede, ki jih je poslušal Roglič pred ciljem (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije