PRISLUHNITE

Naježila se vam bo koža: to so besede, ki jih je poslušal Roglič pred ciljem (VIDEO)

Selektor Hauptman je prek radijske zveze spodbujal kolesarja.
Fotografija: FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Christian Hartmann, Reuters

Primož Roglič je na olimpijskih igrah v Tokiu spisal eno najbolj navdihujočih zgodb. Po hudem padcu na dirki po Franciji, ki jo je zaradi tega predčasno končal, se je na Japonskem osredotočil na vožnjo na čas. Vozil je kot v transu, še ko je prečkal ciljno črto, je nekaj metrov pedale poganjal na vso moč. Deloval je kot v nekakšnem transu, zdaj pa je v javnost prišel posnetek besed, ki mu jih je prek radijske zveze na dirkališču pod goro Fudži, kjer je bil cilj dirke, namenil selektor Andrej Hauptman.

»Ajde, greva zdej vse vn dat, da ti ne bo kej žou! Ajdre, greva po zlato! Do cilja morš pridt 'mrtu'! Ajde, gremo, Primož, k gremo po zlato, ajde,« je nekdanji kolesar spodbujal Rogliča, s katerim sta se že v začetku letošnjega leta dogovorila, da se bo priljubljeni Rogla na olimpijadi osredotočil na kronometer.

Ob takšnih besedah spodbude je Primož konkurenco ugnal za celo minuto in sekundo ter pokazal, da je tudi po tako hudih udarcih, kot sta lanski poraz na slovitem Touru (zadnji tekmovalni dan ga je ugnal Tadej Pogačar) in letošnja huda poškodba, tako telesno kot mentalno še sposoben največjih uspehov.

image_alt
Hauptman o Rogličevi izjemni predstavi: Vsak ovinek smo trepetali


image_alt
Zaradi zlata Rogliča tečejo solze: Samo najboljši se znajo pobrati po seriji smole


image_alt
Primož Roglič je olimpijski prvak!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije