STRAŠNO

Kako so si plesalci v Bovcu prislužili 14.000 evrov kazni

Na pomoč jim je skušal priskočiti bovški župan Valter Mlekuž, češ da bi bil opomin dovolj, a ni pomagalo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

BOVEC – 28 mladih kubanskih plesalcev si bo zelo zapomnilo Slovenijo. Policija jim je namreč naložila 14.000 evrov kazni, saj pri sebi niso imeli osebnih dokumentov, poroča Delo. Na pomoč jim je skušal priskočiti bovški župan Valter Mlekuž, češ da bi bil opomin dovolj, a ni pomagalo.
 

Brezplačno nastopali, drago plačali


Plesalci so bili del Festivala src, v Bovcu pa so se ustavili na kosilu. Nekateri iz skupine so se odpravili na sprehod, enega od njih pa je ustavila policija in legitimirala. A listnice ni imel, prav tako niti njegovi kolegi – dokumente so pač pustili v Čenti, kjer so bili nastanjeni. V manj kot uri so policiji dostavili vse dokumente, a možje v modrem so bili odločni in vsakogar od njih oglobili s 500 evri. Postopek je trajal kar pet ur, mladi Kubanci pa so kljub temu v petek zvečer svoj nastop na bovškem trgu odplesali – zastonj.
 

V bran plesalcem


Na spletnih omrežjih se je že usul plaz kritik na delo policistov. Oglasil se je nekdanji  pravosodni minister Aleš Zalar: »Ali lahko prosim, da nekdo z MZZ pomaga rešiti ta povsem nepotrebni zaplet? MNZ ga očitno ni sposoben.« Da bi bil opomin čisto dovolj, je prepričana tudi odvetnica Nataša Pirc Musar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije