NAJAKTUALNEJŠA PRAVILA

Kaj vse moram imeti, če želim na dopust na Hrvaško

Izjem za vstop v Hrvaško je kar nekaj.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Sorincolac, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Sorincolac, Getty Images, Istockphoto

Dnevi so vse bolj topli, mnogi pa že razmišljajo, kako jih čim bolj izkoristiti. Številni bodo odvandrali na marsikateri hrib ali goro, nekateri pa se bodo hladili v vodi. Tudi na Hrvaškem, ki je med Slovenci precej priljubljena destinacija. Kakšna pravila trenutno veljajo za vstop v Hrvaško, so nam pojasnili iz Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji:

– Negativni hitri test, ki je bil opravljen največ 48 ur od odvzema brisa.
– Negativni hitri PCR-test, ki je bil opravljen največ 72 ur od odvzema brisa.
– Potrdilo, da ste covid preboleli ali o pozitivnem covid testu, ki je starejše od 11 dni, a ne več kot 180 dni.
– Ob potrdilu, da ste covid preboleli ali o pozitivnem covid testu ter da je oseba znotraj šestih mesecev bila cepljena z vsaj enim odmerkom katerega koli cepiva, se izjema vstopa brez negativnega testa ali karantene podaljša za 180 dni od datuma cepljenja.
– Potrdilo o polnem cepljenju po pravilih proizvajalca v primeru cepiv podjetij Pfeizer, Astrazeneca in Moderna, in sicer, ko je od drugega cepljenja minilo 14 dni. V primeru cepiva Jannsen, kjer je samo en odmerek, je treba po cepljenju počakati 14 dni.
– Enkratni odmerek cepiva Pfizerja in Moderne – potrdilo velja od 22. dneva do največ 42. dneva po cepljenju.
– Enkratni odmerek cepiva Astrazenece – potrdilo velja od 22. dneva do največ 84. dneva po cepljenju.
– Potniki iz EU lahko vstopijo tudi brez testa ali dodatnega potrdila, vendar se jim v tem primeru odredi 10-dnevna karantena, ki jo lahko skrajšajo z negativnim hitrim testom ali PCR, ki ga opravijo na Hrvaškem.
– Otroci, mlajši od 12 let, sodijo med izjeme, vendar le v primeru, ko imajo starši ali skrbniki ustrezna potrdila za vstop brez karantene.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas