CEPLJENJE

Kacin se je oglasil s pomembnim sporočilom za državljane

Povedal je, katero cepivo priporoča starejšim od 30 let.
Fotografija: Jelko Kacin FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Jelko Kacin FOTO: Leon Vidic/delo

Število aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom hitro narašča. Slovenija se je znašla v petem valu pandemije. V bolnišnicah zdravijo 550 bolnikov s covidom 19, 161 jih potrebuje intenzivno nego. Najmlajši je star 21 let. Zdaj se je oglasil tudi Jelko Kacin, nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenje proti covidu 19, ki je starejšim od 30 let priporočal cepljenje s cepivom Moderne. 

»Danes je že drugič zapored zasedenih več COVID postelj (550), kot dan pred tem (542). Tudi na intenzivni eden več. Kdor se še lahko cepi s poživitvenim odmerkom, naj to stori čim prej. Starejšim od 30 let sam priporočam Moderno. Pazite nase, zelo pazite, zlasti na starejše,« je zapisal (nelektorirano) Kacin.

image_alt
Poklukar predstavil nove ukrepe: kmalu krajše karantene (VIDEO)

Nekateri so se ob Kacinovem priporočilu vprašali, zakaj se zavzema ravno za cepivo Moderne. Število dobavljenih odmerkov omenjenega cepiva je v zadnjem mesecu naraslo – 16. in 23. decembra je država nabavila 190.200 odmerkov tega cepiva moderna, je pa decembra trikrat nabavila tudi cepivo Pfizerja (283.470 odmerkov).

image_alt
Iz UKC Ljubljana soglasno: Uvesti je treba obvezno cepljenje

Nedavno je dejal tudi zdravstveni minister Janez Poklukar, da se je cepil s cepivom Moderne, medtem ko mlajšim od 30 let svetovalna skupina priporoča cepljenje s Pfizerjevim.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije