NIČ VEČ VROČINE?

Je poletnih dni konec? Preverite, kaj pravijo vremenoslovci

Pred nami je nekaj suhih dni.
Fotografija: Za ljubitelje bolj toplih dni so napovedi kar optimistične. FOTO: Jure Eržen, Ddelo
Odpri galerijo
Za ljubitelje bolj toplih dni so napovedi kar optimistične. FOTO: Jure Eržen, Ddelo

LJUBLJANA – Torkove padavine in ponekod nevihte so prinesle ohladitev, toplotna obremenitev je popustila. Ponoči je na Primorskem padlo večinoma le nekaj litrov dežja na kvadratni meter, nekaj več ga je bilo na Obali. Na Goriškem kljub manjšim padavinam še vedno vztrajajo sušne razmere. Piha šibka do zmerna burja, ki suši površinski sloj tal.

Na praznični četrtek bo po večini sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla. Proti večeru se bo na severozahodu pooblačilo, zvečer bo tam že lahko kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem od 13 do 18, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje (Arso).

V noči na petek se bo prehodno pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe. V petek čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo posamezne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V soboto bo pretežno jasno in topleje.

Nad 30, prihajajo nove padavine

Na Primorskem vsaj do sredine prihodnjega tedna ne pričakujejo večjih padavin. Ob koncu tedna se bodo temperature znova povzpele nad 30 stopinj Celzija. Nevihte bodo malo verjetne, le proti severozahodni Sloveniji lahko v ponedeljek ali torek popoldne ali zvečer prinese kakšno nevihto iznad sosednjih pokrajin Italije. Najvišje dnevne temperature bodo od nedelje do torka večinoma tudi nad 30 stopinj Celzija, nato se bo nekoliko ohladilo, padavine bodo postale nekoliko verjetnejše, še pravijo pri Arsu.

Kakšne temperature predvidoma čakajo posamezne dele Slovenije, lahko preverite tukaj:
Temperature v prihodnjih dneh. FOTO: Arso
Temperature v prihodnjih dneh. FOTO: Arso


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije