ČESTITKA

Janša sporočil, kaj je naredil, Nemec ga je zbodel

Premier je po več mesecih kritik le čestital Bidnu.
Fotografija: Janša je sporočil, da je čestital Bidnu enako kot pred leti Bushu. FOTO: STA, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Janša je sporočil, da je čestital Bidnu enako kot pred leti Bushu. FOTO: STA, posnetek zaslona

V sredo je v Washingtonu prisegel 46. predsednik ZDA Joe Biden. Ob inavguraciji novega predsednika je ta s svojo podpredsednico Kamalo Harris prejemal čestitke iz vsega sveta, med njimi je bilo tudi več čestitk iz Slovenije. Predsednik države Borut Pahor je Bidnu zaželel srečo, obrambni minister in prvak NSi Matej Tonin je zapisal, da bodo Slovenija in ZDA še okrepile obrambno in politično sodelovanje, kaj je Bidnu v čestitki zapisal premier Janez Janša, ki je bil deležen številnih kritik, da Bidnu ni čestital že novembra po volitvah, pa ni znano. Janša je zgolj potrdil, da je novemu »voditelju svobodnega sveta«, kot svoje predsednike radi označijo Američani, poslal čestitko.

image_alt
Tudi Janša s čestitko novemu predsedniku ZDA


»Za radovedne: predsednik vlade Janez Janša je danes novemu predsedniku ZDA Joeju Bidnu čestital ob zaprisegi na popolnoma enak način in s podobno vsebino kot leta 2005 z iste funkcije takratnemu predsedniku Georgeu W. Bushu. Slovenija in ZDA so bile zaveznice v Natu takrat in so se danes,« je na twitterju sporočil Janša.



»Uf, je pa moralo biti boleče. A krona je še na glavi?« je Janšo zbodel poslanec SD Matjaž Nemec.



Paslanec SAB Marko Bandelli pa je komentiral, da »je vendar prevladoval razum in ne aroganca«, nato pa se je vprašal, ali je tudi »naš samohvalni zunanji minister« Anže Logar čestital. »Nisem zasledil čestitke.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije