46. PREDSEDNIK ZDA

Tudi Janša s čestitko novemu predsedniku ZDA

Predsednik države Borut Pahor mu je čestital na twitterju.
Fotografija: Predsednik ZDA s prvo damo Joe Biden in Jill Biden ter Kamala Harris s soprogom Douglasom Emhoffom.FOTO: Pool Reuters
Odpri galerijo
Predsednik ZDA s prvo damo Joe Biden in Jill Biden ter Kamala Harris s soprogom Douglasom Emhoffom.FOTO: Pool Reuters

Predsednik republike Borut Pahor je novemu ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu, ki je prisegel na položaj, zaželel srečo. Pahor mu je sicer čestital že kmalu po novembrskih predsedniških volitvah. Ob tem se je zavzel, da bi Slovenija in ZDA ostali prijateljski državi in trdni zaveznici.

Tudi premier Janez Janša je sporočil, da je poslal čestitko novemu ameriškemu predsedniku.

Čestital mu je tudi obrambni minister Matej Tonin. »Slovenijo in ZDA druži prijateljstvo in trdno transatlantsko zavezništvo. Pod vodstvom Joeja Bidna in Kamale Harris bomo naše obrambno in politično sodelovanje še okrepili, kar je moja ključna prioriteta,« je Tonin zapisal na twitterju.

Evropska poslanka Ljudmila Novak (EPP/NSi) je v čestitki poudarila, da je danes čas za olajšanje. »Zaprisega 46. predsednika ZDA je posledica volitev kot najpomembnejšega instituta demokracije. Po štirih letih temačne in razdiralne politike prihaja v Belo hišo oseba z občutkom za sočloveka in izjemno željo po skupnem dobrem. Danes je čas za olajšanje. Čestitke.«

78-letni Biden je na slovesnosti v Washingtonu prisegel kot 46. predsednik ZDA. Demokrat Biden je na položaju nasledil republikanca Donalda Trumpa. Ta se inavguracije ni udeležil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije