SPREJEM BOLNIKOV ŽE DANES

UKC: Kar ni šlo v 10 letih, je s covidom šlo v dveh tednih (VIDEO)

Predsednik vlade zatrjuje, da ne bo nihče ostal brez bolniške oskrbe.
Fotografija: Novi prostori za bolnike s covidom v UKC Ljubljana. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Novi prostori za bolnike s covidom v UKC Ljubljana. FOTO: Twitter

Pred približno 10 dnevi je predsednik vlade Janez Janša obiskal nedokončane prostore v UKC Ljubljana, ki so dolgo desetletje samevali. Takrat se je vprašal, ali jim jih bo uspelo v tako kratkem času obnoviti, tja pa namestiti okužene z novim koronavirusom. Kot kaže, jim je uspelo. Trenutno je na voljo 56 postelj, a jih lahko zagotovijo sto. Prve bolnike bodo sprejeli še danes.

V UKC Ljubljana so ves ta čas brneli stroji. Na površini 1700m2 danes tako že stojijo postelje, ki so jih z ekipo UKC Ljubljana, Upravo za zaščito in reševanje in CZ namestili konec tedna. Janša se je vsem naštetim zahvalil za pomoč in jim čestital, a v čestitki je pozabil morda na gradbince, brez katerih prostori še vedno ne bi bili dokončani.



»Zmogli smo! Velika hvala in čestitke ekipi direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja, ki je v rekordnem času zagotovila nove, sodobne kapacitete za bolnike s covid-19 na najbolj primerni lokaciji. Hvala tudi Upravi za zaščito in reševanje, Civilni zaščiti za vso pomoč pri opremi. Da se, če se zna in hoče,« je v tvitu (nelektorirano) zapisal Janša in dodal, da ne bo nihče ostal brez zdravniške oskrbe.
 
Preberite tudi: Janša našel denar, gradilo se bo (FOTO)
Bolniki s covidom 19 so v Ljubljani dobili še šesto lokacijo za njihovo zdravljenje. Nameščeni so še na infekcijski kliniki,  ortopedski kliniki, novi pediatrični kliniki, stari pediatrični kliniki in v bolnišnici Petra Držaja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije