VEČERNI SESTANEK

Sestanek na skrivni lokaciji: Golob bo odločitev glede ministrice sporočil šele v sredo

Dominika Švarc Pipan je v zadnjih dneh vztrajala pri tem, da ne namerava odstopiti.
Fotografija: Robert Golob in Dominika Švarc Pipan. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Robert Golob in Dominika Švarc Pipan. FOTO: S. N.

Premier Robert Golob se je, kot smo že poročali, zvečer sestal z ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan po tistem, ko jo je vodstvo SD pozvalo k odstopu. »Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev,« je dejal. V SD so medtem danes znova izrazili pričakovanje, da bo Golob sledil njihovi odločitvi. Švarc Pipanova je sicer v zadnjih dneh vztrajala pri tem, da ne namerava odstopiti.

Golob naj bi odločitev glede usode ministrice sporočil šele v sredo

Napovedano je bilo, da se bo s pravosodno ministrico premier zvečer sestal v vladni palači, a se je po informacijah Televizije Slovenija srečanje zgodilo na drugi lokaciji. Kot je še poročala nacionalka, naj bi Golob svojo odločitev glede usode minitrice sporočil v sredo ob robu vrha koalicije. Takrat bo predvidoma tudi jasno, ali si je ministrica z dodatnimi pojasnili, ki naj bi jih nocoj podala premierju, uspela kupiti še nekaj časa, ali pa bo predsednik vlade sledil pozivu ministričine stranke ter jo bodisi tudi sam pozval k odstopu bodisi predlagal njeno razrešitev.

image_alt
V SD ministrico Švarc Pipan pozvali k odstopu

Dominika Švarc Pipan, FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Dominika Švarc Pipan, FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levica medtem izpostavljata objektivno odgovornost ministrice. »Objektivna odgovornost je nesporna, treba je izpeljati postopke, ministrica pa mora sprejeti odločitev,« je ocenil šef poslancev Svobode Borut Sajovic. Ko se ugotovi objektivna odgovornost, mora vsak v politiki to ponotranjiti, sprejeti odločitev, je še dodal.

Kaj pa opozicija?

V opoziciji medtem ocenjujejo, da bi bil odstop ministrice edina logična poteza. »V danih okoliščinah kakšne druge možnosti niti nima,« je ocenil prvak NSi Matej Tonin. Predsednik SDS Janez Janša je medtem danes dejal, da je premier v ponedeljkovih odgovorih na poslanska vprašanja v DZ dal vedeti, da »riba smrdi pri repu«. »Vse stvari so postavljene na glavo, lahko se bo vse skupaj končalo tudi tako, da bo odstopila čistilka na ministrstvu za pravosodje,« je dejal.

Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel
Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel

image_alt
SDS vložila interpelacijo: Zaupanje javnosti v delo pravosodne ministrice je strmoglavilo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije