BURNA NOČ

Izdali opozorilo, bodite pozorni

Ščavnica bo še poplavljala, opozarjajo pri Arsu.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Gasilci
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Gasilci

KRIŽEVCI – Zaradi obilnih padavin v zaledju je ponoči močno narasla reka Ščavnica, ki bo v zgodnjih jutranjih urah poplavljala ob strugi v spodnjem toku, so opozorili na oddelku za hidrološke napovedi Agencije RS za okolje (Arso). Če živite v bližini reke, bodite pozorni na naraščanje vode, pa opozarjajo v upravi za zaščito in reševanje.

Ščavnica je že že poplavljala v Križevcih, malo po polnoči pa je meteorna voda zalila klet v Grabonošu v občini Sveti Jurij ob Ščavnici. Gasilci PGD Grabonoš so izčrpali okrog 200 kubičnih metrov vode.

Odneslo prepust

V Vogričevcih v občini Ljutomer pa je meteorna voda odnesla cestni prepust. Zaradi tega je nastala nevarnost, da bo prišlo do vdora cestišča. Dežurni delavci so na tem delu cestišča zaradi varnosti postavili cestno zaporo.

Težave z meteorno vodo so se v Vogričevcih začele že pred polnočjo, ko je zaradi obilnih padavin meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vogričevci so izčrpali okrog 100 kubičnih metrov vode iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih hiš in očistili nanos blata.
 ​

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije