MEVŽE

Hojs takole ozmerjal policiste in vojake (VIDEO)

Po ministrovem mnenju so policisti in vojaki, ki se nočejo cepiti, mevže.
Fotografija: 5. novembra lani se je med nasilnimi protesti na ulici pojavil tudi močno zastražen notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
5. novembra lani se je med nasilnimi protesti na ulici pojavil tudi močno zastražen notranji minister Aleš Hojs. FOTO: Matej Družnik, Delo

Ni se še polegel prah, ko je notranji minister Aleš Hojs policijski sindikat ozmerjal z lenuhi, že je našel novo žaljivko za vse zaposlene v slovenski policiji in vojski.

»Očitno so to največje mevže v državi, policisti in vojaki, ki se bojijo cepljenja,« je izjavil Hojs na Planet TV.

Hojs je razburil policiste že v začetku meseca, ko je dejal, da bodo v policiji lahko delali le cepljeni in tisti, ki so covid 19 preboleli. Policijski sindikat Slovenije je izjava vznemirila, saj jim minister »mnenja ni nikoli predstavil, pa bi ga bil moral, če bi spoštoval kolektivne dogovore in pozitivno zakonodajo«, so takrat poudarili v PSS. 

Kljub nekaterim pomislekom je vlada vendarle sprejela odlok, ki določa, da bo za vso državno upravo, kamor sodita tudi policija in vojska, s 1. oktobrom veljalo le potrdilo o P (preboleli) ali C (cepljeni), torej brez T (testirani). Za ta vladni odlok o pogoju PC so v obeh policijskih sindikatih že zahteval ustavno presojo.



Na izjavo o mevžastih policistih se je na twitterju odzval tudi predsednik LMŠ Marjan Šarec: »Minister Hojs po novem policiste poimenuje 'mevže'. Kot varovani osebi naj se on in njegov nadrejeni PV sama, brez varovanja, sprehodita po centru Ljubljane. Verjamem, da bi beseda 'mevža' dobila popolnoma drugega naslovnika. Tudi drugačen pomen,« je zapisal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije