NEPRIČAKOVANI OBISK

Hojs presenečen, ko jih je zagledal pred hišo: policisti odgovarjajo, zakaj so prišli

Nekdanji notranji minister, ki bi moral poznati policijske postopke, prepričan, da ga policisti po nepotrebnem nadlegujejo na domačem naslovu.
Fotografija: Aleš Hojs se je takole pripeljal na soočenje. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Aleš Hojs se je takole pripeljal na soočenje. FOTO: Črt Piksi

Pisali smo, da so na vrata družinskega doma Aleša Hojsa, nekdanjega ministra za notranje zadeve v Janševi vladi, potrkali policisti. Kot je Hojs zapisal, naj bi bil razlog anonimna prijava zaradi javnih zapisov na omrežju X.

Policistom je namignil, da bi ga lahko tudi poklicali in »da ni nobene potrebe, da me nadlegujete domače na domu,« je zapisal in dodal ključnik udba v svobodi.

Z vprašanji o domnevnem obisku policije na domu nekdanjega ministra Hojsa smo se obrnili tudi na PU Ljubljana, od tam so nam posredovali naslednji odgovor, ki ga objavljamo v celoti:

»Ob upoštevanju varstva osebnih podatkov lahko na splošno pojasnimo, da policisti opravljajo svoje naloge v sladu z veljavno zakonodajo. Pri tem jih vodi strokovno in profesionalno opravljeno delo, ne pa kakršnikoli ukazi kogarkoli. Ko je to potrebno za izpeljavo z zakonom predpisanih postopkov, pa zakonodaja predpisuje, da se razgovori z osebami lahko opravijo tudi na naslovu njihovega prebivališča. Na tovrsten način poteka večina postopkov, ko je treba opraviti razgovor z osebo, in na noben način ne odstopa od ustaljene prakse opravljanja razgovorov s komerkoli.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije