SRCE PARAJOČE

Grozljiva izpoved upokojenke: Iz plenice je vzel svoj d*** in ga metal okrog, tudi vame ...

Društvo Humanitarček nadaljuje svoj projekt Vida.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Facebook

V zadnjih tednih smo na spletu zasledili številne pretresljive zgodbe slovenskih upokojencev, ki so jih namesto njih zapisali člani društva Humanitarček. Gre za projekt, ki je nastal na pobudo društva Humanitarček, ki od leta 2012 poleg brezdomcev skrbi tudi za starostnike. V letih dela z njimi so ugotovili, da jih je vedno več. Tudi če bi imeli nekaj 10.000 evrov, ne bi mogli poskrbeti zanje, saj vseh ne najdejo. Revščina je še vedno največja stigma.

Tokrat so zapisali pretresljivo zgodbo upokojenke Olge, ki je pretrpela večino življenja po tem, ko ji je v tovarni, kjer je delala, utrgalo štiri prste. Njeno življenje se je takrat sesulo. Izgubila je nerojenega otroka zaradi zdravil, ki jih je prejemala ob amputaciji. Mož se je zatekel v alkohol in jo vse življenje fizično ter psihično trpinčil. Tepena je bila že za najmanjšo napako in vse do smrti ji je nagajal. Še ko je zbolel za cirozo jeter, ji je na bolniški postelji grozil. Ona je skrbela zanj, ga umivala in mu kuhala, on pa je iz hudobije celo metal svoje iztrebke vanjo. Umrl je, ko je bila Olga stara 65 let. Takrat je ostala sama, z nizko pokojnino in opešanim zdravjem.

Društvo Humanitarček ji je pomagalo do dostojnega življenja. Pospravili so ji stanjovanje, uredili tople obroke in se v bližnji knjižnici dogovorili, da jim pomaga. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije