TEKMOVANJE

Gasilci tekmovali s 130-letno črpalko

Zmagoslavje gasilcev Cerkelj na 32. Barletovem memorialu.
Fotografija: Med mladimi do 11 let starosti je tekmovalo 17 ekip FOTO: Janez Kuhar
Odpri galerijo
Med mladimi do 11 let starosti je tekmovalo 17 ekip FOTO: Janez Kuhar

CERKLLJE NA GORENJSKEM – PGD Cerklje je v soboto pred Osnovno šolo Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem izvedlo že tradicionalni, 32. Barletov memorial, s katerim se spominjajo slovenskega utemeljitelja in organizatorja prostovoljnega gasilstva Frana Barleta, ta se je leta 1864 rodil v Cerkljah.

»Tekmovanje ni povsem standardno gasilsko, ima nekaj posebnosti, zato gasilci še raje pridejo v Cerklje,« je spomnil predsednik PGD Cerklje Primož Močnik. Pomerili so se v štirih kategorijah. Pokazati so morali spretnost, hitrost in znanje, podiranje tarče, metanje vrvi in cevi, izdelavo dvojne reševalne zanke in črpanje vode v tarčo, in to z več kot 130 let staro ročno batno črpalko, ki jo organizatorjem vsako leto posodi PGD Zgornji Brnik. Memoriala se je udeležilo 74 ekip iz 17 gasilskih društev z Gorenjske.
Gasilci Hotemaž so zmagali med člani in v tekmovanju za največ načrpane vode. FOTO: Janez Kuhar
Gasilci Hotemaž so zmagali med člani in v tekmovanju za največ načrpane vode. FOTO: Janez Kuhar

Prestižni pokal občine Cerklje za zmagovalca v seštevku vseh kategorij so tudi letos prejeli člani PGD Cerklje, drugi so bili gasilci Zgornjega Brnika, tretji s Spodnjega Brnika-Vopovlje, četrti so člani Šenturške Gore in peti Mojstrančani.

Pri članih je bila prva ekipa PGD Hotemaže 1, drugi Zgornji Brnik 5 in tretji Zgornji Brnik 3, pri članicah pa je zmagala prva ekipa Prebačevo-Hrastje pred Voklom in Srednjo vasjo 1. V kategoriji mladih do 11 let so slavile Cerklje pred Mojstrano in ekipo Zgornjega Brnika. Mladina od 12 do 15 let se je pomerila v prenosu vode in zbijanju tarče, v tej skupini pa je zmagala ekipa Cerkelj pred ekipo Šenturške Gore in Zgornjim Brnikom.


V tekmovanju za pokal za največ načrpane vode je bila najboljša ekipa PGD Hotemaže 1. Kot sta povedala poveljnik PGD Hotemaže Boštjan Volčjak, ki je do zdaj tekmoval na 27 memorialih, in Mirko Šimunkovič, najstarejši operativec, tudi iz Hotemaž, je njihov uspeh odlična popotnica za nakup nove gasilske cisterne. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije