SE OBETA ZLOM?

Panika v Ukrajini: Zelenski odpovedal potovanja, Putin napada kot še nikoli (VIDEO)

Ruski predsednik je že pohvalil zadnje vojaške uspehe v Ukrajini.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Vyacheslav Prokofyev Afp
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Vyacheslav Prokofyev Afp

Ukrajinska vojska se sooča z okrepljenimi napadi ruskih sil predvsem v okolici Harkova na severovzhodu države. Ruske sile so tam zasedle del ozemlja vzdolž meddržavne meje, ki ločuje regijo Harkov in rusko regijo Belgorod, ki je v zadnjih mesecih najpogostejša tarča ukrajinskih čezmejnih napadov.

Rusija s tem izkazuje premoč, ki jo – tudi zaradi nezadostnih dobav zahodnih zaveznic Kijeva – uživa vzdolž fronte.

Ruske sile so tako v trenutni fazi vojne ukrajinsko vojsko prisilile v umik na več sektorjih bojišča na severovzhodu in vzhodu, po današnjih navedbah obrambnega ministrstva v Moskvi pa so preboj dosegle tudi v regiji Zaporožje na jugu Ukrajine.

image_alt
Putin zamenjal obrambnega ministra: kaj se skriva v ozadju?

Tam naj bi ruska vojska ponovno zavzela vas Robotine, kar ima simboličen pomen predvsem v luči tega, da gre za kraj, ki so ga ukrajinske sile osvobodile med sicer v veliki meri neuspešno lanskoletno protiofenzivo.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je odpovedal dve tuji poti, v Španijo in na Portugalsko, razlog pa so novi spopadi v regiji Harkov.

Putin pohvalil vojaške uspehe v Ukrajini

Ruske sile v skladu z načrti vsakodnevno napredujejo na vseh frontah v Ukrajini, je danes na sestanku z vojaškimi poveljniki povedal ruski predsednik Vladimir Putin.

Novi obrambni minister Andrej Belorusov. FOTO: Gavriil Grigorov Afp
Novi obrambni minister Andrej Belorusov. FOTO: Gavriil Grigorov Afp

Njegove trditve sledijo poročilom z bojišč, kjer ruska vojska niza uspehe proti ukrajinski obrambi v več regijah. Putin, ki je vrhovni poveljnik ruskih sil, je na sestanku, ki se ga je udeležil tudi novi obrambni minister Andrej Belorusov, poudaril, da njihove sile vsak dan krepijo svoje položaje vzdolž fronte. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije