MOČNI NALIVI

Vremenoslovci prižgali oranžni alarm za te dele Slovenije

Sprva bo delno jasno, nato bo oblačnost od zahoda naraščala, popoldan bodo nastajale krajevne plohe.
Fotografija: FOTO: Foto: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Foto: Jure Eržen, Delo

Vremenoslovci so za četrtek popoldne, zvečer in v prvem delu noči na petek izdali oranžno opozorilo, saj se bodo predvsem v zahodni Sloveniji pojavljali močni nalivi. 

Že danes čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala, popoldne pa bodo nastajale krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, tudi nevihtami. Padavine bodo pogostejše in močnejše v zahodnih krajih. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju se bo zvečer okrepil jugo. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 15 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija.

FOTO: Zaslonski Posnetek, Arso
FOTO: Zaslonski Posnetek, Arso

V noči na petek se bo dež okrepil in do jutra že po večini ponehal.

V petek se bo delno zjasnilo, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter.

V soboto bo pretežno jasno, jugozahodni veter bo nekoliko oslabel.

K nam priteka bolj vlažen zrak

Nad zahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje, vremenska fronta pa je dosegla Alpe, navaja Arso. V višinah bo k nam z vetrom južnih smeri pritekal postopno bolj vlažen zrak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije