PREVIDNO

FOTO: Sneženje povzroča preglavice, zdrsnilo je že več vozil

Če se odpravljate na pot, previdno. 
Fotografija: Stanje na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si
Odpri galerijo
Stanje na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si

LJUBLJANA – Močno sneženje, ki je ponoči zajelo Slovenijo, je na cestišča naneslo debelo snežno odejo, ki voznikom že povzroča obilo težav. Zaradi razmer so zaprte nekatere ceste. Prometnoinformacijski center poroča o številnih zdrsih tovornih vozil in prometnih nesrečah, ki še dodatno ovirajo promet.

Zaradi zdrsa tovornih vozil je zaprta hitra cesta Nova Gorica–Razdrto med Vipavo in cestninsko postajo Nanos proti Nanosu. Do zastojev prihaja tudi na posameznih odsekih, predvsem na Štajerskem, kjer so poleg obilnega sneženja tudi ovire v prometu. Zaradi prometne nesreče je oviran promet na gorenjski avtocesti med Radovljico in Lescami proti Jesenicam. Zaprt je tudi vozni pas na razcepu Dragučova iz smeri Murske Sobote.

Težave tudi zaradi burje

Zaradi obilnega sneženja je oviran promet med priključkoma Brezovica in Kastelec. Pri Darsu po poročanju Vala 202 pričakujejo največ težav na primorski avtocesti, kjer bodo težave poleg snega na cesti povzročali še sunki burje.  
Stanje na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si
Stanje na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si

Prometnoinformacijski center opozarja: »Vozite previdno, za pot si vzemite več časa in očistite vozila. Zaradi zdrsov vozil je ponekod oviran promet. Na cestah so plužne in posipne skupine, prehitevanje je prepovedano! Gneča že nastaja proti večjim mestom zaradi jutranje konice.«
Stanje na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si
Stanje na slovenskih cestah. FOTO: Promet.si


Z mariborske policijske uprave so zjutraj sporočili, da so bili obveščeni o nekaj prometnih nesrečah, ki so se končale z materialno škodo. »Voznikom svetujemo, da so pri vožnji izjemno previdni. Opozarjamo še: ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se nikar ne odpravite brez zimske opreme. Srečno in varno na poti,« je v sporočilu za javnost zapisala Anita Kovačič Čelofiga.

»Med 5.00 in 8.30 smo gorenjski policisti obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škodo,« je sporočil Bojan Kos iz PU Kranj. Dodaja, kjer razmere zaradi snega na vozišču in zimskih razmer ne dopuščajo varne udeležbe v prometu, za tovorna vozila velja odredba o omejitvi prometa in obveznost samoizločanja. »Vozite previdno in strpno. Prilagodite hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Izogibajte se prehitevanjem in naglemu zaviranju. Očistite vozila in računajte na daljši čas potovanja,« še opozarja Kos.
 

 
 
 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije