KAZNOVANJE DIJAKOV

Fajonova pisala Janši, ta ji odgovarja: Zberite denar in plačajte kazni

V stranki SD pravijo, da je represija napačen pristop.
Fotografija: Tanja Fajon in Janez Janša. FOTO: Blaž Samec, Delo, Jože Suhadolnik, Delo. Montaža: S. N.
Odpri galerijo
Tanja Fajon in Janez Janša. FOTO: Blaž Samec, Delo, Jože Suhadolnik, Delo. Montaža: S. N.

Nekateri mladoletni dijaki, ki so v začetku februarja na mirnem protestu v Mariboru zahtevali odprtje šol, so po informacijah Larsa Podkrajška, vodje inciative Zahtevamo šolo, prejeli kazni zaradi kršenja epidemioloških ukrepov.

image_alt
Mladoletni dijaki, ki zahtevajo šolo, morajo na sodišče


Včeraj so jim v bran stopili številni člani opozicije, zlasti iz stranke SD, ki je danes na premierja Janeza Janšo ter ministra Mateja Tonina in Zdravka Počivalška naslovila poziv k amnestiji dijakov. V pismu je predsednica stranke Tanja Fajon, da ni pravično, da bi dijaki prejemali pozive na sodišče zato, ker so zahtevali le svojo pravico do izobraževanja in znanja. Na predsednike koalicijskih strank je naslovila iskren in dobronameren predlog, da poskrbijo za amnestijo dijakov in dijakinj, ki se jim očita, da so z organiziranim zbiranjem kršili zakon o nalezljivih boleznih in ogrožali zdravje ljudi. »Represija je napačen pristop,« je še opozorila Fajonova.



Janša je za stanje okrivil stranko SD: »Prav je, da @strankaSD prevzemate odgovornost za ravnanja, ki ste jih povzročili s svojim javnim hujskanjem zoper preventivne ukrepe. Dijakom ste izjemno slab vzor. Zberite denar in plačajte globe.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije