SLOVENSKI POLITIK UDARIL

»Evo, kreteni slovenski! So vas hrvatarji nabili ...«

Znani slovenski politik o Junckerju, Plenkoviću in arbitraži.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – »Evo, kreteni slovenski! So vas hrvatarji nabili na kolac! Pa še EU vas je nabila na kolac! Prekleti debili! Zakaj ne poslušate pametnih?« Tako se je danes na družabnem omrežju po včerajšnji izjavi predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja odzval Zmago Jelinčič Plemeniti, prvak zunajparlamentarne stranke SNS. Njegove besede je interpretiral, kot da je EU vseeno za našo težavo z južnimi sosedi in da naj se zmenimo med seboj. Za Junckerjeve besede o zaljubljanju v predsednika vlade hrvaške Andreja Plenkovića pa je dejal, da so nekoliko čudne.

Če se bomo držali odločitve iz arbitraže, se Jelinčič boji, da bomo dobili po glavi. Znano je, da je svetoval, naj storimo enako kot Hrvati in odstopimo od arbitraže. Kritičen je predvsem do naših tako imenovanih mednarodnih strokovnjakov, kot jim pravi, sam pa verjame v Karlov manifest. Slovenija tako s Piranskim zalivom ne bi imela nikakršnih težav, saj je Primorska takrat obsegala celotno Istro in še tri kvarnerske otoke.

Jelinčič še pravi, da je iz krogov blizu hrvaški vladi izvedel, da naj bi Hrvati tik pred volitvami popustili, naši pa se bodo nato s tem hvalili. Ali bo res tako, bomo šele videli ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije