DOBRODELNI PROJEKT

Družin v stiski je vse več, zato kličejo na pomoč

Kranjski župan je pobudnik akcije, v kateri bodo sredstva zbirali za 28 družin.
Fotografija: Stiske otrok se poglabljajo. FOTO: Uroš Hočevar 
Odpri galerijo
Stiske otrok se poglabljajo. FOTO: Uroš Hočevar 

Medtem ko praznični čas ponekod domove napolni s toplino, z darili in bleščečimi lučmi, drugod le še jasneje odstira stiske in pomanjkanje, s katerimi se sicer vse leto borijo številni. Letošnje leto je v tem pogledu še zaostrilo razmere, družine se obračajo po pomoč k dobrodelnim organizacijam in različnim prazničnim akcijam.

Ena takih je V Kranju dobro v srcu mislimo, ki je nastala na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca. V njej zbirajo pomoč za družine, Zavod za turizem in kulturo Kranj in Društvo prijateljev mladine Kranj pa k sodelovanju pozivata vse, ki lahko pomagajo z donacijami za najšibkejše.

»Včasih težka usoda ne prizanaša in se ljudje znajdejo v hudi stiski ali brezizhodni situaciji. Takrat je pomoč prijatelja ali znanca velikokrat edina luč, ki sveti na koncu predora. Z željo, da vsak od nas vidi svetlo prihodnost, in ker sleherni človek zasluži dostojno življenje, v Kranju tudi letos nadaljujejo humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo,« so zapisali na kranjski občini.

Nekaj lokalnih podjetij in posameznikov se je klicu na pomoč že odzvalo. Sredstva bodo zbirali do 24. decembra do polnoči.
 
Lani so sredstva zbirali za 10 družin, letos je teh kar 28, kar priča o tem, kako je pandemija dodatno poglobila stiske ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije