Drugi tir na tnalu: pravzaprav preplačana maketa tega projekta

Slovenska vlada je menda preplačala zabojnik z maketo 5000-krat pomanjšanega projekta za drugi tir.
Fotografija: Maketa projekta drugi tir stoji v Kopru. FOTO: Drugitir.si
Odpri galerijo
Maketa projekta drugi tir stoji v Kopru. FOTO: Drugitir.si

KOPER – Drugi tir, ki ga Slovenija načrtuje že mnogo let, trenutna vlada pa je zanj ustanovila posebno družbo in pripravila cenovni okvir, spet buri duhove. Po poročanju nekaterih slovenskih medijev je vlada preplačala maketo drugega tira, ki stoji v kovinskem zabojniku na Primorskem. 5000-krat pomanjšana konstrukcija v Kopru, je stala 133.000 evrov.

Kot poročajo, je vladna komisija na razpisu izbrala dražjega ponudnika Art Rebel, čeprav bi moral na razpisu zmagati ponudnik z najnižjo ceno. Ker gre za javno naročilo, so pravila zelo stroga, kot poroča Planet TV, pa na ministrstvu za infrastrukturo ne izključujejo svoje napake.  

Kot pišejo na posebni spletni strani www.drugitir.si, je v sredo, 7. marca 2018, v Kopru vladna delegacija na čelu s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem in državnim sekretarjem Juretom Lebnom predstavila maketo drugega tira Divača‒Koper. To si lahko na koprskem mandraču ogledate do 25. marca 2018, potem se seli v Ljubljano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije