VREME

Nad deli Slovenije se je usulo, voda zalila pekarno

Ponoči bo dež zajel večji del države.
Fotografija: Padavine bodo zajele vso državo. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Padavine bodo zajele vso državo. FOTO: Blaž Samec

Popoldne je bilo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami ali nevihtami, ponekod je grozila toča.

Meteorna voda je ob 18.38 v Vavti vasi v občini Straža zalila pekarno. Gasilci PGD Vavta vas so izčrpali vodo iz treh prostorov velikosti približno 90 kvadratnih metrov. Dobro uro kasneje pa je zalilo še garažo pri stanovanjski hiši. Gasilci PGD Vavta vas so izčrpali vodo iz prostora velikosti 25 kvadratnih metrov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ponoči bo dež prehodno zajel večji del države. Jutri se bo delno zjasnilo, napoveduje agencija za okolje (Arso). Sodeč po opozorilu, ki so ga objavili, se utegnejo nevihte v noč zavleči predvsem na jugu države.

Popoldne je delom Slovenije grozila toča. FOTO: Arso, zaslonski posnetek
Popoldne je delom Slovenije grozila toča. FOTO: Arso, zaslonski posnetek
V petek bo sprva oblačno z dežjem, ki bo dopoldne ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo, še bodo mogoče posamezne plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 18, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo na zahodu sončno, drugod pa spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne padavine, delno plohe ali nevihte. V soboto bo še pihal severni do severovzhodni veter.

V ponedeljek in torek kaže na sončno poletno vreme, najvišje dnevne temperature bodo v ponedeljek in torek okoli 30 stopinj Celzija. V sredo bodo ob vremenski motnji padavine, ohladilo se bo. V nadaljevanju tedna spet kaže na suho in postopno toplejše vreme, napovedujejo na Arsu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije