POROČILO

Znana trgovina z oblačili zapira vrata v Sloveniji?

V Sloveniji imajo 12 fizičnih trgovin.
Fotografija: H&M bo zaprl nekatere svoje fizične trgovine. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
H&M bo zaprl nekatere svoje fizične trgovine. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Švedska trgovinska veriga s hitro modo H&M, ki se hvali s prodajo trendovskih tekstilnih izdelkov ter modnih dodatkov za vsak okus in žep, je v tretjem letošnjem četrtletju sicer imela dobiček, a je bil glede na lani skoraj prepolovljen, zato so napovedali zapiranje fizičnih trgovin.

H&M (za kratico se skriva ime Hennes & Mauritz) ima po svetu več kot 5000 trgovin, od tega pa jih je bilo v začetku tretjega četrtletja zaradi pandemije novega koronavirusa zaprtih okoli 900, ob koncu četrtletja pa še okoli 200. V tistih, ki so odprte, veljajo posebni ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, med katerimi so tudi omejeni delovni čas, piše v poročilu o poslovanju H&M, v katerem so napovedali, da bodo v letu 2021 zmanjšali število trgovin za okoli 250. Razlog za to je, da je vse več strank v času pandemije začelo kupovati na spletu.


H&M ima svojo spletno trgovino tudi pri nas, prav tako pa 12 fizičnih trgovin v Ljubljani, Celju, Kopru, Novem mestu, Murski Soboti, Novi Gorici, Velenju in Mariboru, kjer so leta 2004 tudi odprli svojo prvo poslovalnico. Ali bo med okoli 250 fizičnimi trgovinami, ki bodo naslednje leto zaprle svoja vrata, tudi katera v Sloveniji, smo preverili na sedežu podjetja. »V tem trenutku je še prezgodaj, da bi razkrivali več podrobnosti, kot so navedene v poročilu. Gre za nadaljevanje naše optimizacije portfelja trgovin, kar se razlikuje od trga do trga. Gre za skupno število trgovin, v tem trenutku še ne moremo govoriti o konkretnih številkah ali državah,« so odgovorili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije