PRVEGA NAKUPOVANJA NE BO LETOS

Mnogi bodo razočarani: trgovec Ikea potrdil govorice o odprtju trgovine v Ljubljani

Objavljeno 23. september 2020 07.18 | Posodobljeno 23. september 2020 08.42 | Piše: A. L.

Točnega datuma odprtja še nimajo, prve obiskovalce pa bodo predvidoma sprejeli v prvih mesecih leta 2021.

Ikea Ljubljana, 25. avgust 2020. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Pohištveni trgovec Ikea bi moral po napovedi, dani ob začetku gradnje prepoznavne modre stavbe z rumenimi črkami, letošnjo jesen odpreti prvo prodajalno v Sloveniji. A v zadnjih tednih so vse bolj glasne govorice, da se to naj ne bi zgodilo. Pravzaprav nekateri pravijo, da se bo odprtje zamaknilo v novo leto, nekateri omenjajo celo marec.

Iz družbe Ikea so potrdili, da nakupovanja v Ikei letos še ne bo: »Točnega datuma odprtja trgovine še nimamo, pričakujemo pa, da bomo na sprejem prvih obiskovalcev pripravljeni v prvih mesecih prihodnjega leta.« Dodali so, ko bo znan točen datum, ga bodo z veseljem delili z javnostjo.

image
Polaganje temeljnega kamna v BTC Ljubljana, 17. oktober 2019. FOTO: Igor Mali

Poskušali smo izvedeti, kaj je vzrok za zamik odpiranja prve trgovine Ikea v Sloveniji. »Z dosedanjim napredkom pri gradnji smo zadovoljni, je pa v notranjosti stavbe potrebnega še nekaj dela – vzpostaviti moramo vse potrebne sisteme, čakata nas še izgradnja oziroma postavitev komercialnega dela trgovine in dobava blaga. Prav tako moramo pridobiti še preostala dovoljenja, med drugim tudi uporabno,« so pojasnili.
 
Preberite tudi:
Veliko zanimanje za delo v Ikei, takšno plačilo ponujajo
image
Prepoznavni rumeno-modri stolp FOTO: Floriana Scalia, Vladislav Necić, Ikea
Trenutno so pozornost posvetili množičnemu zaposlovanju, prijave za 300 novih delovnih mest pa zbirajo do konca septembra: »Po izboru kandidatov, kar ocenjujemo, da se bo zgodilo proti koncu oktobra, bomo začeli njihovo uvajanje. To zahteva kar nekaj časa. Želimo namreč, da bi kupci doživeli resnično Ikea izkušnjo.« Izpostavljajo še, da posebno pozornost, sploh zdaj v času koronakrize, namenjajo tudi varnosti in zdravju tako obiskovalcev kot zaposlenih.
Deli s prijatelji