DRUGI TIR

Začelo se je: »Ne drugi, dvojni tir po trikrat nižji ceni!«

Uradno je (spet) stekla referendumska kampanja.
Fotografija: Drugi tir. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Drugi tir. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Mesec dni pred ponovljenim glasovanjem na referendumu o zakonu o drugem tiru je danes uradno stekla referendumska kampanja. Pobudnik referenduma Vili Kovačič se nadeja poštene kampanje, predsednik SMC Miro Cerar pa izpostavlja pomen projekta za prihodnost Slovenije. Oba sta volivce pozvala k čim večji udeležbi na ponovljenem glasovanju. Kovačič je ob začetku referendumske kampanje izpostavil, da bo udeležba na ponovljenem glasovanju, ki bo 13. maja, ključna. Kritičen je bil do odločitve ustavnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo pobudo, s katero si je prizadeval za združitev datuma s parlamentarnimi volitvami.


Pobudnik referenduma zagovarja alternativno različico projekta drugi tir, ki jo bodo v ponedeljek predstavili v prostorih državnega sveta. »Mi smo ne za drugi tir, ampak za dvojni tir po trikrat nižji ceni, ki bo dvakrat hitreje zgrajen in brez škode za ljudi in okolje,« je ponovil.

V kampanjo (le) kot predsednik SMC

Cerar je medtem ob začetku kampanje izpostavil pomen nove železniške povezave med Koprom in Divačo za prihodnost Slovenije. V kampanji sicer premier, ki opravlja tekoče posle, nastopa kot predsednik SMC.

V izjavi ob robu mednarodne konference o konceptu pametnih vasi na Bledu je prvak največje parlamentarne stranke izrazil ponos, da bo v kampanji nastopal kot njen predsednik, saj je SMC po njegovem prepričanju zagotovo tista, ki je med vsemi doslej najbolj prepoznala pomen drugega tira za prihodnost Slovenije in ki najbolj razume »številne druge dimenzije slovenske prihodnosti«.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije