RAZBESNELO SE JE NEURJE

VIDEO: Huda ura: odkrivalo je strehe in rušilo drevesa, nekatere je tudi zalilo

Gasilci imajo polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay

LJUBLJANA – Popoldne so se nad državo zgrnili črni oblaki. O težavah zaradi močnih nalivov in silovitega vetra poročajo z različnih koncev Slovenije.

Iz Črne na Koroškem poročajo o močnem deževju, ki je zalilo pomožni objekt. Na pomoč so prihiteli gasilci PGD Črna na Koroškem.
 

Preberite tudi Arso izdal opozorilo.


Nekaj minut pred 15. uro je območje občine Nova Gorica zajelo močno neurje. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica in PGD Nova Gorica so posredovali na več lokacijah v Kromberku in Novi Gorici, saj je meteorna voda zalivala poslovne in stanovanjske objekte, treba je bilo tudi odstraniti podrta drevesa s cestišča.

Okoli 15. ure so klic prejeli gasilci CZR Domžale, PGD Dob, Vir in Domžale mesto. Uprava za zaščito in varovanje poroča, da je odkritih več streh stanovanjskih hiš in industrijskega objekta, padli pa sta tudi drevesi.

Ob 15.30 je v Tunjiški Mlaki v občini Kamnik v močnem neurju strela udarila v gospodarski objekt in povzročila požar. Posredovali so gasilci PGD Tunjice, v pripravljenosti pa so bili gasilci PGD Kamnik. Nekaj minut kasneje so pomoč zaradi nevihte gasilci posredovali na območju občine Cerklje na Gorenjskem. Gasilci PGD Cerklje, Zalog, Spodnji Brnik, Zgornji Brnik in Lahovče so odstranjevali posledice neurja in preprečevali nastanek dodatne škode. 

Težave so bile tudi na območju Velenja, kjer so o močnem neurju poročali malo pred 17. uro. Pri črpanju vode so posredovali gasilci PGD Velenje, Šalek in Pesje. Kakšnih 20 minut kasneje je v občini Šmartno pri Litiji meteorna voda zalila več objektov. Posledice odpravljajo gasilci PGD Šmartno pri Litiji, Kostrevnica in Vintarjevec.

Kako je pri vas? Pošljite nam posnetke, objavili jih bomo.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije