IZREDNA NOVICA

V Sloveniji prvi primer novega koronavirusa

Dobili smo prvi potrjeni primer okužbe s koronavirusom.
Fotografija: FOTO: Samara Heisz, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Samara Heisz, Getty Images/istockphoto

Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo tudi v Sloveniji prvi potrjen primer okužbe z novim koronavirusom. Predsednik vlade v odstopu Marjan Šarca je okoli 21. ure na twitterju sporočil, da je v Sloveniji potrjen prvi primer okužbe z novim koronavirusom.



Minister za zdravje v odstopu Aleš Šebeder je že sklical izredno novinarsko konferenco ob 21.30. Neposredni prenos lahko spremljate tukaj.



Prva Slovenca, okužena s korona virusom, sta bila potnika na ladji Diamond Princess, a sta jo po tedanjih zagotovilih prebolela že na Japonskem.

Primeri okužb se medtem množijo drugod po svetu, v več kot 80 državah. Žarišče okužb v Evropi je Italija. Italijanska vlada razmišlja o zaprtju vseh šol in univerz v državi, končna odločitev o tem pa naj bi bila znana še danes.
 
V evropskih institucijah v Bruslju danes poročajo o prvih dveh primerih okužbe z novim koronavirusom pri uslužbencih. Okužbo so uradno potrdili pri uslužbencu v Evropski obrambni agenciji, ki se je 23. februarja vrnil iz Italije, okužen pa naj bi bil tudi uslužbenec v varnostni enoti v Evropskem svetu, ki je bil v stiku z okuženim iz agencije.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije