KONGRES LMŠ

»Tudi če danes gremo, bomo odšli z dvignjeno glavo, nikomur nič dolžni«

Objavljeno 06. april 2019 13.15 | Posodobljeno 06. april 2019 13.21 | Piše: STA, S. U.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec prepričan, da kdor bo stranko poskušal razumeti s starimi vzorci razmišljanja, je ne bo nikoli razumel.

FOTO: Reuters
LJUBLJANA – Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v nagovoru na kongresu v Trbovljah izpostavil rast in suverenost stranke, ki po njegovih navedbah deluje z novimi vzorci razmišljanja. »Zanašamo se samo na trdo delo, voljo, energijo in zanos ter na vedenje, da ne vemo vsega,« je dejal, a obenem ocenil, da so v danih razmerah optimalni in se še izboljšujejo.

»Kdor nas bo poskušal razumeti s starimi vzorci razmišljanja, nas ne bo nikoli razumel,« je na današnjem kongresu in zboru članov LMŠ poudaril predsednik stranke in premier Marjan Šarec.

Suverena stranka

Govoril je tudi o njihovem pogledu na EU, saj so danes predstavili kandidatno listo LMŠ za evropske volitve. Kot je dejal, želijo Evropo solidarnosti, ki bo učinkovita in jo bodo vodili kompetentni ljudje z novimi vzorci razmišljanja. Prav tako po njegovih navedbah ne bodo podpirali Evrope, v kateri bo nekdo prevladoval nad drugim. »Kandidatna lista LMŠ je sestavljena po naši meri, z ljudmi, ki verjamejo v našo idejo, ki verjamejo, da je Evropa dober projekt, a potrebuje korenite spremembe,« je še pojasnil Šarec.

Poudaril je tudi suverenost stranke, ki je, čeprav s 13 poslanci, postala vodilna vladna stranka. »Tudi če danes gremo, bomo odšli z dvignjeno glavo, nikomur nič dolžni. Ker smo suverena stranka,« je dejal predsednik LMŠ in zatrdil, da sami odločajo o svoji usodi, ne da bi jim drugi govorili, kakšni morajo biti. Stranki je v sklepnih besedah zaželel pogum na nadaljnji poti in opozoril, da brez poguma nobeno znanje ne pomaga.

Prisotni tudi poslanci LMŠ in nekateri ministri

Današnjega kongresa LMŠ se po ocenah stranke udeležuje okoli 250 članov, prisotni so tudi poslanci LMŠ in nekateri ministri. Med gosti in govorniki so bili tudi predstavniki koalicijskih partneric, in sicer predsednika SAB in Desusa Alenka Bratušek in Karl Erjavec ter podpredsednika SD in SMC Matjaž Nemec in Igor Zorčič.
Povezane vsebine
Deli s prijatelji