SLABE RAZMERE

Čakate, da Hrvaško zbrišejo z rdečega seznama? Zdi se, da se boste načakali

Vlada sosedo pustila na zelenem seznamu, čeprav ima že prek 40 okuženih v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Na slovenskem tako imenovanem rdečem seznamu je trenutno 73 držav z vsega sveta. A kmalu se utegne še podaljšati, in to zaradi evropskih držav.

Zadnji podatki evropskega centra za nalezljive bolezni ECDC kažejo, da so 40 okuženih v zadnjih 14 dneh v EU (oziroma v državah evropskega gospodarskega prostora skupaj z Združenim kraljestvom), preračunano na 100.000 prebivalcev, presegli v naslednjih državah:

– Avstrija, 43,4,
– Belgija, 53,5, 
– Češka, 40,9,
– Francija, 88,7,
– Hrvaška, 87,1,
– Malta, 94,6,
– Nizozemska, 41,2,
– Romunija, 84,1 in
– Španija, 205,5.

Med zgoraj omenjenimi vsekakor izstopa naša severna soseda Avstrija, ki je kljub poslabšanju epidemiološke slike še vedno na slovenskem zelenem seznamu (mimogrede, novi seznami veljajo od včeraj). 

Iz podatkov je razvidno, da imata Francija in naša južna soseda Hrvaška podobno epidemiološko sliko, pa je le ena od njiju na rdečem seznamu – to je Hrvaška. Francije ni ne na rdečem ne zelenem seznamu, kar pomeni, da je na rumenem. Poleg Francije sta med zgoraj naštetimi rumeno obarvani še Češka in Francija.

Na rdeči seznam so že uvrščene Belgija, Hrvaška, Malta, Nizozemska, Romunija in Španija.

Tako je obarvana Evropa (zeleni, rumeni in rdeči seznam so bili posodobljeni včeraj). FOTO: Urad vlade za koumuniciranje
Tako je obarvana Evropa (zeleni, rumeni in rdeči seznam so bili posodobljeni včeraj). FOTO: Urad vlade za koumuniciranje

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije