PRIHAJA PRVA VEČJA POŠILJKA

Razkrivamo, koliko snega bo padlo jutri

Najbolj bo snežilo v času prometne konice, na Postojnskem bo pihala še burja.
Fotografija: Čakanja je skoraj konec, pobelilo bo tudi nižine. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Čakanja je skoraj konec, pobelilo bo tudi nižine. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Lepega, sončnega vremena je vsaj za nekaj časa konec. V Sloveniji smo to zimo predvsem spremljali, kakšne ogromne količine snega so zapadle pri naših sosedih, sami pa smo do zdaj imeli zeleno zimo. Tokrat prihaja ciklon, ki bo s seboj prinesel padavine, zaradi ohladitve pa bodo tudi po nižinah te v obliki snega.

Agencija za okolje napoveduje, da bo kmalu po polnoči v noči na petek predvidoma začelo snežiti v nekoliko višjih legah Gorenjske, nekje do 4. ure tudi na Koroškem in v delu Štajerske, do 7. ure pa verjetno še ne bo snežilo le na Primorskem in v Beli Krajini.

Na Gorenjskem in Koroškem bo do jutra že lahko zapadlo od pet do 20 centimetrov snega. V osrednji Sloveniji bo med 6. in 12. uro zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, na vzhodu pa nekaj manj. Snežilo bo ravno v času jutranje prometne konice, zato bodo vozne razmere marsikje otežene. Na Postojnskem bo vozne razmere poslabšala tudi burja. Popoldne bo že suho in najbrž večjih težav v prometu ne bo več.

Zmrzovalo bo

Največ snega pričakujejo v višjih legah Gorenjske in Notranjske, do okoli 25 centimetrov, v Prekmurju pa le do okoli pet centimetrov. Ob sneženju se bo hladilo, a temperatura se po nižinah v času sneženja večinoma ne bo spustila pod ničlo, zato bo sneg moker, kar ne govori v prid debelejši snežni odeji. Više bo zaradi nižjih temperatur drugače.

V noči na soboto bo nastala megla ali pa nizka oblačnost, zmrzovalo bo. Sobota, nedelja in ponedeljek bodo mrzli dnevi, tudi čez dan bo marsikje v notranjosti Slovenije temperatura ostala pod ničlo. Prihodnji teden bo torej vreme povsem zimsko. Sneg, ki bo obležal, bo še nekoliko povečal učinek hladnejše zračne mase, ki bo nad nami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije