PRIHAJA PRVA VEČJA POŠILJKA

Razkrivamo, koliko snega bo padlo jutri

Objavljeno 17. januar 2019 12.24 | Posodobljeno 17. januar 2019 12.22 | Piše: T. V.

Najbolj bo snežilo v času prometne konice, na Postojnskem bo pihala še burja.

Čakanja je skoraj konec, pobelilo bo tudi nižine. FOTO: Reuters
LJUBLJANA – Lepega, sončnega vremena je vsaj za nekaj časa konec. V Sloveniji smo to zimo predvsem spremljali, kakšne ogromne količine snega so zapadle pri naših sosedih, sami pa smo do zdaj imeli zeleno zimo. Tokrat prihaja ciklon, ki bo s seboj prinesel padavine, zaradi ohladitve pa bodo tudi po nižinah te v obliki snega.

Agencija za okolje napoveduje, da bo kmalu po polnoči v noči na petek predvidoma začelo snežiti v nekoliko višjih legah Gorenjske, nekje do 4. ure tudi na Koroškem in v delu Štajerske, do 7. ure pa verjetno še ne bo snežilo le na Primorskem in v Beli Krajini.

Na Gorenjskem in Koroškem bo do jutra že lahko zapadlo od pet do 20 centimetrov snega. V osrednji Sloveniji bo med 6. in 12. uro zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, na vzhodu pa nekaj manj. Snežilo bo ravno v času jutranje prometne konice, zato bodo vozne razmere marsikje otežene. Na Postojnskem bo vozne razmere poslabšala tudi burja. Popoldne bo že suho in najbrž večjih težav v prometu ne bo več.

Zmrzovalo bo

Največ snega pričakujejo v višjih legah Gorenjske in Notranjske, do okoli 25 centimetrov, v Prekmurju pa le do okoli pet centimetrov. Ob sneženju se bo hladilo, a temperatura se po nižinah v času sneženja večinoma ne bo spustila pod ničlo, zato bo sneg moker, kar ne govori v prid debelejši snežni odeji. Više bo zaradi nižjih temperatur drugače.

V noči na soboto bo nastala megla ali pa nizka oblačnost, zmrzovalo bo. Sobota, nedelja in ponedeljek bodo mrzli dnevi, tudi čez dan bo marsikje v notranjosti Slovenije temperatura ostala pod ničlo. Prihodnji teden bo torej vreme povsem zimsko. Sneg, ki bo obležal, bo še nekoliko povečal učinek hladnejše zračne mase, ki bo nad nami.

Deli s prijatelji