SKLEP KOMISIJE

Preverite, katere cestninske postaje bodo rušili spomladi

Rušenje petih cestninskih postaj bo predvidoma stalo slabih devet milijonov evrov.
Fotografija: Lani so rušili cestninsko postajo Torovo. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Lani so rušili cestninsko postajo Torovo. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Cestninske postaje Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice bodo za 8,69 milijona evrov brez DDV zrušila in preuredila Cestno podjetje Ptuj in sarajevski Euroasfalt, je po ponovnem pregledu in oceni ponudbe sklenil Dars. Odločitev je upravljavec cest sprejel že junija lani, a so pri Darsu prejeli dva zahtevka za revizijo. Enega od zahtevkov za revizijo je državna revizijska komisija zavrnila, drugemu pa ugodila in razveljavila Darsovo odločitev o oddaji javnega naročila, izhaja iz sklepa.

Rušenje bodo predvidoma začeli spomladi

Pri Darsu so izvedli ponovni pregled in ocenjevanje ponudbe Cestnega podjetja Ptuj in Euroasfalta, pri čemer so ugotovili, da ugotovitev državne revizijske komisije glede ustreznega referenčnega dela ponudnikov ne spremeni ocene ponudbe. Če se v osmih dneh nobeden od ponudnikov ne bo pritožil, bo sklep Darsa pravnomočen, rušitev omenjenih cestninskih postaj pa bi lahko začeli spomladi.

Rušitev cestninskih postaj na slovenskem avtocestnem omrežju je sicer posledica uvedbe novega sistema DarsGo, ki je je zaživel aprila lani. Lani poleti so prve postaje že odstranili, dela pa bo Dars nadaljeval letos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije