Predstavitvena informacija

Pekarna SPAR – zmagovalka v inovativnosti

Objavljeno 21. februar 2019 15.15 | Posodobljeno 21. februar 2019 15.17 | Piše: P. I.
SPAR je edini slovenski trgovec z lastno pekarno. Ne samo to – Pekarna SPAR je tudi zmagovalka v inovativnosti! Že 4. leto zapored je od Inštituta za nutricionistiko prejela nagrado za inovacijo leta v kategoriji pekovskih izdelkov. Letos je ta laskavi naziv prejel kruh z drožmi.
Peko kruha z drožmi so poznali že naši predniki. FOTO: SPAR Slovenija

Kruh z drožmi združuje tradicijo in inovativnost

Peko kruha z drožmi so poznali že naši predniki. Običajnega pekovskega kvasa, kakršnega poznamo danes, niso imeli na razpolago, zato so morali vzgojiti svoj, »divji« kvas. Ta starodaven način peke, ki zahteva posluh za testo, obilico časa in naporno ročno delo, pa znova postaja priljubljen.

Pekovski mojstri Pekarne SPAR so zato iz moke in vode vzgojili svoje droži, iz njih pa pripravili lasten kruh z drožmi, inovativno živilo leta 2019. Kaj vse ga odlikuje?
 
  • Pripravljen je z drožmi, zato ne vsebuje dodanega kvasa.
  • Izdelan je po tradicionalnem postopku.
  • Peki v Pekarni SPAR ga mesijo ročno.
  • Vsebuje manj soli.
  • Dlje časa ostane svež.
  • Strokovnjaki Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so mu podelili najvišjo možno senzorično oceno (20 točk).

Kruh z drožmi ni edini zmagovalec Pekarne SPAR

  Pred kruhom z drožmi so nagrado za inovativno živilo leta v skupini pekovskih izdelkov prejeli tudi
 
image
Pekovski mojstri Pekarne SPAR so zato iz moke in vode vzgojili svoje droži. FOTO: SPAR Slovenija

Poleg tega je Gospodarska zbornica Slovenije kar 10 njihovih izdelkov nagradila z zlatim priznanjem.

Kateri kruhi, pekovska peciva in slaščice Pekarne SPAR pa so vaši zmagovalci?
Deli s prijatelji