KORONAVIRUS V SLOVENIJI

Novo okužbo odkrili med raziskavo, epidemiologi že obiskali svojce

Eno okuženo osebo so odkrili tudi v vseslovenski raziskavi.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel

V soboto so ob 794 opravljenih testih potrdili osem novih koronavirusnih okužb, od tega eno v sklopu vseslovenske raziskave; ena je oseba umrla. Število hospitaliziranih pacientov je 32, to so trije več kot v petek (29). Na intenzivnem zdravljenju je 10 oseb, kar je ena več kot v petek, poroča UKC Ljubljana.

STA poroča, da prvi odkriti primer okužbe z novim koronavirusom v okviru vseslovenske raziskave prihaja iz severovzhodne Slovenije, epidemiologi so ga že obiskali in poiskali njegove stike.


V radovljiškem domu starostnikov so v soboto potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Okužbo so odkrili pri stanovalki doma, ki je že na zdravljenju v bolnišnici na Golniku. Po potrditvi okužbe so testirali tudi sostanovalke okužene in vse zaposlene v domu. Vsi testi pa so negativni, so danes objavili na spletni strani Občine Radovljica.

Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani pripadniki CZ in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V soboto je bilo na vseh ravneh angažiranih 1424 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje RS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije