»HORA LEGALIS«

»Nekateri starši so povsem odpovedali«

Mladostniki se kljub pozivom zbirajo in družijo.
Fotografija: Jeza in nemoč ob neupoštevanje pravil. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Jeza in nemoč ob neupoštevanje pravil. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Starejše generacije se še dobro spomnijo besedne zveze hora legalis, ki pomeni neko omejitev gibanja zunaj v določenem časovnem obdobju dneva. Take prepovedi v naši državi ni, tudi v času novega koronavirusa ne. Pristojne institucije so sicer pozvale Slovenke in Slovence, naj ostanejo doma in naj nimajo socialnih stikov, saj ti povzročajo hitrejše širjenje virusa. 

Nekateri v Sloveniji pa teh priporočil ne upoštevajo. Nad vsem skupaj se jezi novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl. »Dogaja se točno tisto, na kar se je opozarjalo pred zaprtjem šol. Mladina se bo zbirala. In se. Iz trgovin vlačijo pijačo za piknike, včeraj je večja skupina žurala ob Dragonji, že ves dan skozi okno opazujem mulčke na skuterjih. Po dva se skupaj vozita, potem se ustavijo v krogu in se pogovarjajo. Mojega sina je popoldne klical prijatelj iz Ljubljane, da kje na Obali je kak žur, ker da je v prestolnici vse zaprto. Pod večer skupina trinajstletnikov tišči glave skupaj pred trgovino. Pristopim in vprašam, ali se jim ne zdi druženje tvegano in neodgovorno in zakaj to počnejo, kljub vsem opozorilom. Nočete slišati predrznosti in nesramnosti štirih fantov in dekleta. Samo to bom rekla; nekateri starši so popolnoma odpovedali,« je zapisala.


Preberite še:

V 20 točkah razloženo, kaj v resnici pomeni, da moramo ostati doma
Poziv, ki morda lahko pomaga: pokliči pet znancev
V ponedeljek do 14. ure je potrjenih 253 okužb s koronavirusom v Sloveniji

Pod njeno objavo na družbenem omrežju so se zvrstili številni komentarji, kot kaže tudi staršev, ki navajajo svoje izkušnje o tem, kako preprečiti mladostnikov, da se ne družijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije