VZTRAJNA

Milanu sta Simon in Jelka rešila življenje

Kar dvakrat je Milan med oživljanjem zadihal in prišel k zavesti, vendar takoj ponovno omahnil v nezavest.
Fotografija: Sprevodnik Milan. FOTO: Policija.si
Odpri galerijo
Sprevodnik Milan. FOTO: Policija.si

DOBOVA – Sprevodniku Milanu je dan po božiču med železniškimi tiri zastalo srce, na njegovo srečo pa je bila prava pomoč blizu. Simon Brečko je s sodelavci ravno opravil mejno kontrolo potniškega vlaka in se vračal na postajo. Naenkrat je zaslišal klice kolegov, da se je Milan zgrudil. Utripa ni bilo, zato so ga policisti obrnili v ustrezen položaj. Simon je izvajal masažo srca, Jelka Kozole pa poskrbela, da so bile dihalne poti proste. Sodelavci so poklicali na pomoč še reševalce in jih sproti obveščali o Milanovem stanju.

Kar dvakrat je Milan med oživljanjem zadihal in prišel k zavesti, vendar takoj ponovno omahnil v nezavest. A policisti so vztrajali z masažo srca. Ker se je onesvestil med tiri, reševalci niso mogli do njega z reševalnim vozilom. Reševalci so uporabili defibrilator in ga ob pomoči policistov preko tirov na nosilih odnesli do reševalnega vozila.

Zdelo se je, da obeti za Milana niso dobri, toda čez kakšen teden se je prebudil iz umetne kome in ni več v smrtni nevarnosti. Policisti so v naslednjih mesecih še večkrat povprašali o njegovem okrevanju in novice so bile vedno boljše. Po operaciji in dolgotrajnem okrevanju v bolnišnici in zdravilišču pa je zdaj že v domači oskrbi. Policista Jelka in Simon sta ga pred dnevi tudi obiskala in mu prenesla pozdrave celotne ekipe PMP Dobova. »Težko je najti prave besede, s katerimi bi srečanje opisali. Zagotovo pa je bilo ganljivo, prisrčno in nepozabno. Gospod Milan se odlično drži in ob izjemni podpori svoje partnerice bo gotovo kaj kmalu policistom PMP Dobova v sprevodniški uniformi v Dobovi pomahal z vlaka,« so zapisali policisti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije