PO NADZORU

Medicinskim sestram nižje plače?

V UKC še niso znali pojasniti, kakšne bodo spremembe.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – V UKC Ljubljana pripravljajo spremembo sistematizacije delovni mest, ki bo zajela vse poklicne skupine v kolektivu. Vzrok so ugotovitve inšpekcijskega nadzora. Kaj točno bo prinesla, še niso mogli povedati, po informacijah Dela pa se bo plača nekaterim medicinskim sestram in administratorkam znižala. Kriva je inšpekcijska odločba. Za UKC Ljubljana se nanaša na neskladja pri razporejanju na delovna mesta skladno s kolektivno pogodbo za javni sektor.

Za Delo je Saša Kotar, zaupnica sindikata delavcev v zdravstveni negi v UKC Ljubljana, povedala, da sta težavi razporejanje na vodilna delovna mesta in položajni dodatek na vodilnih delovnih mestih.

Jelka Mlakar, predsednica sindikata zdravstvene nege, opozarja, da gre za nerazumevanje. Inšpekcijske službe naj ne bi razumele načina vodenja v zdravstvu. S prejšnjo ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc so že uskladili pravilnik o organizaciji zdravstvene in babiške nege ter oskrbe v javnih zavodih, a je vlada pred podpisom odstopila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije