NAJ PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO

Kdo bo najbolj zažigal?

Do jutri lahko oddate glas za naj prostovoljno gasilsko društvo. Zmagovalca bosta razglašena v petek na koncertu.
Fotografija: Tudi PGD Oplotnica se poteguje za laskavi naziv. FOTO: PGD Oplotnica
Odpri galerijo
Tudi PGD Oplotnica se poteguje za laskavi naziv. FOTO: PGD Oplotnica

LJUBLJANA – Si predstavljate, kakšno bi bilo življenje Slovencev, če jim ob izrednih dogodkih na pomoč ne bi priskočili požrtvovalni gasilci? Da se kaj takega ne bi zgodilo, jim je treba včasih izkazati spoštovanje in se jim oddolžiti, denimo tudi z akcijo Slovenskih novic Naj prostovoljno gasilsko društvo.

Tudi PGD Oplotnica se poteguje za laskavi naziv. FOTO: PGD Oplotnica
Tudi PGD Oplotnica se poteguje za laskavi naziv. FOTO: PGD Oplotnica

Le še do jutri, 3. aprila, imate čas, da bodisi s tiskano glasovnico ali glasovnico, objavljeno na spletni strani http://promo.delo.si/gasilskodrustvo med 10 prostovoljnimi gasilskimi društvi, ki so razvrščena v dve skupini, izberete tisto, za katero menite, da si v okviru skupine najbolj zasluži laskavi naziv naj PGD in s tem denarno nagrado 5000 evrov. V prvi skupini lahko izbirate med PGD Polje, PGD Nova Cerkev, PGD Hajdoše, PGD Bodonci in PGD Veliki Kamen, v drugi pa so PGD Starše, PGD Oplotnica, PGD Dolnji Logatec, PGD Braslovče in PGD Črnomelj.

Člani PGD Veliki Kamen so med drugim novembra 2017 v krškem zdravstvenem domu usposobili prvo ekipo 10 licenciranih prvih posredovalcev v krški občini, ki pomaga občanom v primerih nenadnih srčnih zastojev, zadušitev in hudih krvavitev. Po njihovem vzoru se danes usposabljajo druga društva.

Ekipe PGD Hajdoše so na olimpijadi v Franciji dosegle zgodovinski uspeh. FOTO: PGD Hajdoše
Ekipe PGD Hajdoše so na olimpijadi v Franciji dosegle zgodovinski uspeh. FOTO: PGD Hajdoše

V PGD Polje se lahko pohvalijo z velikimi dosežki svojih gasilk. "Starejše gasilke so bile že 16. leto zapored pokalne zmagovalke za pokal GZS pa tudi po osemkrat državne prvakinje," je povedala predsednica PGD Polje Erika Potrč Hribar. Na podmladek so izjemno ponosni v PGD Nova Cerkev kot tudi na uspehe svojih gasilcev na regijski in državni ravni. Enako v PGD Bodonci. "V zadnjih desetih letih smo vključili več kot 60 otrok, kar je vsekakor hvalevreden podatek," izpostavi poveljnik PGD Bodonci Vlado Vlaj.


Zaradi hitre odzivnosti in strokovnega dela je PGD Dolnji Logatec letos postal gasilska enota širšega pomena. "Letos smo dobili koncesijo za posredovanje na cesti in smo samostojni," pravi njihov predsednik Urban Korenč. Zelo aktivno društvo je tudi PGD Braslovče, ki uspešno združuje vse člane od najmlajših do najstarejših.

Zaradi zares izjemnih uspehov na tekmovanju gasilcev PGD Hajdoše pa so mnogi ta kraj že poimenovali najbolj gasilska vas na svetu. Za PGD Črnomelj je bilo lansko leto izjemno zahtevno, saj so bili zaradi prehodov migrantov vključeni v posredovanja na Kolpi, junija pa jih je še doletela nepozabna toča. Veliko odgovornost imajo tudi gasilci PGD Oplotnica, saj so edina gasilska enota v tamkajšnji občini in skrbijo za požarno varnost v 21 naseljih.


"Pomembno je sodelovati, a gasilci iz Starš smo navajeni tudi zmagovati. Poleg več naslovov na državnih tekmovanjih, pokalih in ligah je največji tekmovalni uspeh PGD Starše peto mesto članov A na olimpijadi v Avstriji leta 2017," se je pohvalil predsednik PGD Starše Damjan Toplak. Težko je med odličnimi izbrati najboljšega, toda nekdo mora postati najboljši. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije