ŠTEVILKE NE LAŽEJO

Kar 33 tisoč Slovencev se daje dol prek te aplikacije

Na družabnih omrežjih je prisotnih več kot milijon prebivalcev Slovenije. Med bolj priljubljenimi aplikacijami najdemo Tinder, ki služi hitrim zmenkom med neznanci.
Fotografija: Katere aplikacije za druženje uporabljate vi? FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Katere aplikacije za druženje uporabljate vi? FOTO: Guliver, Getty Images

Prebivalci Slovenije na družabnih omrežjih (uporabnikov vsaj ene tovrstne aplikacije je nekaj čez 1,25 milijona) preživimo vsaj eno uro na dan, kaže Valiconova raziskava Media+. Najpogostejše družabno omrežje, ki ga uporabljamo, je facebook. Na njem ima svojo stran, svoj profil skoraj milijon prebivalcev Slovenije, medtem ko najhitreje raste popularnost instagramu. Trenutno ga uporablja 450 tisoč prebivalcev Slovenije. Na tretjem mestu je po popularnosti twitter.

Aplikacije uporabljamo tudi za klepet. Najpogosteje prebivalci Slovenije posežemo po vibru, ki je v 2019 presegel pol milijona uporabnikov. Sledita mu skype, ki uporabnike trenutno izgublja, sledi snapchat, ki je v primerjavi z letom prej ohranil četrt milijona uporabnikov. Za vrat mu diha whatsapp, ki je število uporabnikov povečal za okoli 20 odstotkov, na 243.500.

Na omrežju tinder je bilo v 2019 33.500 uporabnikov. Naj spomnimo: na tindru uporabniki izbirajo, kdo od neznancev jim je všeč; če je naklonjenost obojestranska, pa aplikacija golobčkoma omogoči, da se povežeta in dogovorita za zmenek. 90 odstotkov uporabnikov je mlajših od 40 let.

Izrazito najmlajšo strukturo ima sicer snapchat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije