V BRAN

Kacina bi zamenjali, ta se je odzval z ostro kritiko

Jelko Kacin in Milan Krek sta se odzvala na poziv SD Janši, da naj ju zamenja.
Fotografija: Jelko Kacin. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Jelko Kacin. FOTO: Youtube

Potem ko je predsedujoča SD Tanja Fajon pozvala premierja Janeza Janšo, naj vlada razmisli o zamenjavi Jelka Kacina in Milana Kreka, se je na novinarsko vprašanje po Kreku odzval še Kacin. Ta tako kot Krek meni, da NIJZ potrebuje podporo vseh političnih strank, ne pa kritike.

»Jaz se na politične odzive ne bom odzival. Poziv je bil naslovljen na Janšo in bo reagiral sam. Se pa strinjam s Krekom, da bi v takih razmerah in širitvi virusa, ki grozi vsem nam, pričakovali več politične podpore NIJZ, ki je maksimalno obremenjen. Pričakovali bi tudi bolj kreativni prispevek z opozicije, da bi razumeli, da je trenutek resen, ne pa da postavljajo vprašanja, ki vsaj v primeru NIJZ niso pomembna,« se je odvzal Kacin v bran Kreka.
Preberite tudi: Tanja Fajon Janezu Janši piše pismo: predlaga razrešitev Kreka in Kacina
»Na NIJZ, ki je strokovna, in ne politična institucija, delam kot direktor, ki je odgovoren za poslovno in strokovno področje. S svojimi sodelavci delam v skladu z javno zdravstveno medicinsko stroko in komuniciramo z ljudmi na način, da bi razumeli, da gre za resno pandemijo, ki ima lahko resne posledice za državo in posameznike. Zato ocena Fajonove kaže na njen način razmišljanja, ki je vzet iz preteklosti, ker ona mojega strokovnega dela pač ne more ocenjevati,« je za STA dejal Krek.

 

Kritično o SD

Krek pravi, da del politike napada tiste, ki »noč in dan garajo in se trudijo, da bi zajezili novi koronavirus«. »Na NIJZ dela 27 epidemiologov, ki trenutno obvladujejo celotno epidemijo, da ni treba zapirati šol, tovarn in družbe, kar smo doživeli ravno od vlade, v kateri je bil kot koalicijska stranka tudi SD in ki ni poskrbela, da bi imel NIJZ dovolj sredstev za delovanje, celo več, odvzela mu je velik del proračunskih sredstev in nas pustila v velikih finančnih težavah ob začetku epidemije.«

Fajonova v pismu premierju očita zmedeno, nedosledno in nestrokovno komunikacijo pristojnih pri ukrepih za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom. To po njenem mnenju dokazuje tudi zadnje dogajanje o napovedi opustitve mask v šolah, ki ji je nato sledilo zanikanje Kacina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije