ODJEKNILO

Janez Janša ukinja proge na Krvavcu? »Mene smučišče več ne vidi«

Po facebooku je zakrožila informacija, da RTC Krvavec ukinja proge.
Fotografija: Smučišče Krvavec. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Smučišče Krvavec. FOTO: Matej Družnik, Delo

CERKLJE NA GORENJSKEM – Kot strela z jasnega je tik pred začetkom smučarske sezone odjeknila vest, da naj bi novi lastnik RTC Krvavec Janez Janša krčil proge in celo ukinil progo na Kriški planini.

To so sporočili iz EkoTurizma Viženčar, ki ob omenjeni progi nudi tudi nočitve. »Obveščamo vas, da se po novem ne nahajamo več na smučišču, saj se je novi lastnik odločil, da ne potrebuje več smučišča na Kriški planini. Torej Krvavec krči svoje smučarske proge,« so zapisali na facebooku.

Pod objavo se je usul plaz kritik, avtorji so domnevno odločitev vodstva označili za sramotno. »Mene smučišče ne vidi več,« je zapisal eden od uporabnikov.

Počakati bo treba na naravni sneg

Ali bo na Krvavcu letos res manj prog, smo preverili pri tiskovni predstavnici RTC Krvavec Špeli Janša, ki nam je pojasnila, da je prišlo do dezinformacije. Po njenih besedah jim trenutno kapaciteta vode ne dopušča, da bi ta del smučišča umetno zasneževali, ne bo pa proga ukinjena, saj jo bodo takoj, ko bo zapadel naravni sneg, odprli. Po njenih besedah so poleti uredili vlečnico Kržišče in sedežnico Kriška planina, prav tako so obnovili tudi elektroniko.

Tiskovna predstavnica nam je razkrila še, da tudi sicer ne načrtujejo nobenih sprememb oziroma krčenja prog na Krvavcu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije