ONINA ZGODBA 2018

FOTO: Onino pero je Tatjana Leskošek Denišlič

Objavljeno 11. september 2018 21.31 | Posodobljeno 11. september 2018 21.43 | Piše: S. N.

Bralke in bralci so s poslanimi glasovnicami odločili, da je letošnja zmagovalka Tatjana Leskošek Denišlič z zgodbo Marko, hvala.

Podelitev Oninega peresa za avtorico najboljše zgodbe. FOTO: Blažž Samec, Delo
LJUBLJANA – Literarno nagrado Onino pero sta reviji Ona in Onaplus podelili že triindvajsetič. Avtorica zmagovalne zgodbe je Tatjana Leskošek Denišlič.
image
Podelitev Oninega peresa za avtorico najboljše zgodbe. FOTO: Blažž Samec, Delo

Danes so v knjigarni založbe Sanje Hiša sanjajočih knjig podelili literarno nagrado za najboljšo Onino zgodbo. Letos so avtorji in avtorice pisali pod skupnim naslovom Usodno srečanje.
 
Izbor nominirancev je potekal pod budnim očesom Sabine Obolnar, Valentine Smej Novak in Klavdije Miko.
image
Podelitev Oninega peresa za avtorico najboljše zgodbe. FOTO: Blažž Samec, Delo

Žirija je izbirala med 135 literarnimi prispevki in izbrala naslednjih 10 finalistk:

Marijo Deželak s Spoznanjem, Darinko Kozinc s Coprnjakom, Natašo Jelušič z Otroškimi čeveljci, Mojco Straus Istenič s Prfoksom, Tatjano Leskošek Denišlič z Marko, hvala, Matejo Ocepek s Če bi …, Lilijano Slatinek s Tistim trenutkom, Nežko Dular z Ni bila lepa, Ivano Ivanič z Mlademu dekletu je shizofrenija obrnila življenje na glavo in Vlasto Grintov z zgodbo Usodna odločitev.
 
Bralke in bralci so s poslanimi glasovnicami odločili, da je letošnja zmagovalka Tatjana Leskošek Denišlič z zgodbo Marko, hvala. Za nagrado je prejela ček za 500 evrov in Onino pero.
 
Deli s prijatelji