LETO PRESENEČENJ

Arso izdal opozorilo, zgodilo se je nekaj, kar se še nikoli ni

Odkar v Ljubljani merijo temperaturo, marčevska povprečna temperatura še ni bila nikoli nižja od januarske.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Se še spomnite, kako topel je bil januar in kako mrzel je bil februar? Če se ne, so nas na to danes opomnili vremenoslovci, ki so sporočili, da se je prvič, odkar obstajajo podatki za Ljubljano (od 1901), zgodilo, da je bila v istem koledarskem letu povprečna marčevska temperatura zraka nižja od januarske.

Kako bo aprila, bo treba počakati, se pa zdi vsaj začetek obetaven. Danes popoldne se lahko pojavijo kratkotrajne krajevne plohe, pri Arsu pa za ponedeljek napovedujejo, da se utegne ob jasni noči temperatura spustiti do okoli 0 stopinj Celzija. Čez dan jih bo vse dni okoli 15.


Sicer pa je Arso za severozahodno Slovenijo izdal oranžno opozorilo zaradi nevarnosti snežnih plazov (po petstopenjski lestvici je razglašena četrta stopnja): »Na večini dovolj strmih pobočij je snežna odeja slabo stabilna. Verjetnost proženja snežnih plazov je na dovolj strmih pobočjih že pri manjši obremenitvi. V nekaterih razmerah je možno tudi spontano proženje številnih manjših in ponekod tudi večjih plazov.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije