KORONAVIRUS

Dosegli smo vse neslavne mejnike, Kacin napovedal nove ukrepe (VIDEO)

V ponedeljek 397 pozitivnih oziroma malo več kot 12 odstotkov. Kacin opozoril na druženja v lovskih kočah.
Fotografija: Jelko Kacin je napovedal dolg in zahteven dan. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Jelko Kacin je napovedal dolg in zahteven dan. FOTO: Blaž Samec

Vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin je predstavil najnovejše o aktualnem dogajanju. 
 
Preberite tudi:
Novih okužb manj kot 400

V ponedeljek je bilo opravljenih 3.308 testiranj, potrjenih je bilo 397 primerov. Nijz je bil dodatno obveščen o slovenskem državljanu, ki je bil pozitiven v tujini, torej je okuženih skupaj 398. Že 180 okuženih potrebuje bolnišnično oskrbo, 32 oseb je na intenzivni negi, še štiri osebe so umrle, je uvodoma razkril Kacin in dodal, da se virus najhitreje širi med zdravstvenimi delavci in zaposlenimi v šolstvu. Širi se tudi po domovih starejših občanov.

Oglejte si grafični prikaz epidemiološkega stanja v Sloveniji:
Razmere v Sloveniji. FOTO: S. N.
Razmere v Sloveniji. FOTO: S. N.


Včeraj se je pojavilo novo žarišče v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu, kjer so potrdili okužbo pri 31 stanovalcih in devetih zaposlenih. Nove okužbe imajo v Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka. Včeraj so našteli med pozitivnimi 18 stanovalcev in pet zaposlenih.​



​Novih okužb ni več v centru usposabljanja v Črni na Koroškem.



Nekateri pozivov, naj se odpovedo druženjem, še vedno ne slišijo. Vedno več je zabav v lovskih kočah, je razkril Kacin in opozoril, četudi je druženje daleč stran od drugih ljudi, če se družijo ljudje, ki ne živijo v istem gospodinjstvu, še vedno predstavlja tveganje za širjenje virusa. Lovske zveze je pozval, naj preprečijo takšna druženja. »Odpovejmo se druženju vsaj za kratek čas,« je pozval vse.

Zaradi naglega porasta števila okužb in polnjenja kapacitet v bolnišnicah bo popoldne krizni sestanek vlade s svetovalno skupino, ki bo namenjen usklajevanju modalitet pred jutrišnjo sejo vlade, na kateri bo odločala o sprejetju novih ukrepov, saj so izpolnjeni vsi trije pogoji za uveljavitev tretjega paketa z oranžnega seznama.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije