CEPLJENJE

Beovićeva: Pričakovali smo, da bo cepljenje slabše sprejeto

Poudarila je, da je namen cepljenja ohranjati delujočo družbo.
Fotografija: Bojana Beović. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Bojana Beović. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Predsednik republike Borut Pahor, minister za zdravje Janez Poklukar, infektologinja, članica strokovne skupine Bojana Beović in del članov svetovalne skupine za obvladovanje epidemije covida 19 so danes v predsedniški palači razpravljali o epidemiji.

Beovićeva je poudarila, da je namen cepljenja ohranjati delujočo družbo. Njen veliki del pa po njenih besedah predstavljajo tudi šole. »Treba je prevzeti odgovornost in s cepljenjem zagotoviti, da bodo šole odprte.« Otrokom pa je priporočila samotestiranje.

image_alt
Za javno upravo samo še P in C? Tako je odgovoril minister Poklukar


Kot je pojasnila Beovićeva, so se pogovarjali tudi o različnih skupinah, ki se ne želijo cepiti. Po njenih besedah je precepljenost slabša med manj izobraženimi in deprivilegiranimi. »Ljudem bi se morali približati in razlagati, zakaj je cepljenje primerno.«

image_alt
Štrukelj razkril, koliko cepljenih bolnikov s covidom je končalo v bolnišnici


Dejstvo, da je v Sloveniji cepljena približno polovica prebivalstva, se Beovićevi glede na siceršnjo nizko sprejemljivost cepljenja zdi uspeh. »Tisti, ki spremljamo cepljenje že daljši čas, smo pričakovali, da bo cepljenje proti covidu 19 slabše sprejeto.« Poklukar pa je dejal, da je razglasitev epidemije skrajni ukrep. »Če bo treba, jo bomo seveda razglasili.« Kdaj bi bilo to treba, pa ni želel napovedovati.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas