LOKALNE VOLITVE 2022

Logar šokiral javnost po volitvah: Odstopam

Novico je sporočil na twitterju.
Fotografija: Anže Logar. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anže Logar. FOTO: Matej Družnik

Anže Logar, predsednik sveta SDS, je twitterju objavil presenetljivo novico. Odstopa namreč kot predsednik mestnega odbora stranke SDS v Ljubljani. Odstop je po njegovih besedah posledica slabega rezultata na lokalnih volitvah v Ljubljani. 

»Včeraj so bile lokalne volitve. Tako za župana kot za mestni svet se nismo odrezali dobro. Zato odstopam kot predsednik MO SDS Ljubljana. Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav. Hvala vsem,« je ob odstopu zapisal Logar, ki je poraz doživel tudi na predsedniških volitvah, pa čeprav je v prvem krogu dobil največ glasov.

Ključi ljubljanske mestne hiše ostajajo pri Jankoviću

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal sedanji župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

image_alt
Janković šestič, Maribor še brez, relativno nizka volilna udeležba (FOTO)

V mestnem svetu bo SDS v novem mandatu zastopana s šestimi svetniki, doslej jih je imela deset in je bila na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih bo imela 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije