PODRAŽITVE

Lahko danes še po stari ceni kupite vinjeto za 2024? Imamo odgovor

Za zdaj jo še lahko dobite po stari ceni, a čas se počasi izteka.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/delo

V četrtek je po seji vlade ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek oznanila, da so na vladi prisluhnili predlogu Darsa in potrdili zvišanje cen elektronskih vinjet. Cena avtomobilske letne vinjete se bo s 110 evrov dvignila na 117 evrov. 

Če vinjete še nimate, je zdaj torej zadnji čas, da jo kupite po stari ceni, nove in s tem tudi višje cene bodo začele veljati v sredini junija. 

Nove prodajne cene elektronskih vinjet bodo začele veljati s 15. junijem 2023. Tisti uporabniki, ki bodo določili kot dan začetka veljavnosti elektronske vinjete kateri koli dan pred 15. junijem 2023, bodo vinjeto plačali po stari ceni, tisti, ki bodo določili dan začetka veljavnosti elektronske vinjete od vključno 15. junija 2023 dalje, pa bodo vinjeto plačali po novi ceni.  

Po stari ceni za novo leto? Ne bo šlo!

Če ste eden izmed tistih, ki ste razmišljali, kako bi pretentali sistem in si že danes zagotovili vinjeto za prihodnje leto po nižji ceni, vas moramo razočarati, saj takšnega nakupa ne boste mogli opraviti. Na spletni strani Darsa smo poskusili kupiti elektronsko vinjeto in nastaviti začetek veljavnosti na prihodnje leto, a ni šlo. Sistem je namreč narejen tako, da je mogoče začetek veljavnosti zamakniti za največ 30 dni.

Nakup vinjete preko spleta. FOTO: Dars
Nakup vinjete preko spleta. FOTO: Dars

Ob nakupu vinjete se lahko odločite za takojšnjo veljavnost ali pa za začetek veljavnosti določite kateri koli dan do 30 dni vnaprej od vključno dneva, ko opravljate nakup.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije